Mijović gostovao u Jutarnjem, može li Budućnost da dovede Dubljevića?!

Autor: Darko Mitrović
subota 08.07.2023.
22:20
Izvor: Sportske.net, rtcg

I to je bila jedna od tema razgovora.

Dragana StjepanovicStarsportphoto ©
Dragana StjepanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Podgorička Budućnost je posle potvrde nastavka saradnje sa trenerom Petrom Mijovićem ekspresno angažovala tri pojačanja - Andriju Slavkovića i Flečera Megija iz SC Derbija i Andriju Grbovića iz Mege.

Petar Mijović je jutros gostovao u Jutarnjem programu RTCG, gde je najpre prokomentarisao ove transfere i otkrio deo strategije u aktuelnom prelaznom roku.

''Mi smo potpisali Slavkovića, Megija i Grbovića, želeli smo da malo oplemenimo tu bazu domaćih igrača, odlučili smo se da to budu dva relativno mlada igrača pred kojima je lepa budućnost i koji će kroz ovaj sistem da još više napreduju i da se podignu na još veći nivo. 

Flečer Megi jedan od najboljih šutera u (AdmiralBet) ABA ligi, momak koji je nakon svega zaslužio da bude tu. Mi ćemo i dalje pratiti i pokušati da dovedemo najbolje moguće igrače i da se pojačamo kako bi bili konkurentni u svim takmičenjima naredne sezone. Kaba i Rejnolds su još pod ugovorom, tako da računamo da će i oni biti sa nama naredne sezone'', izjavio je Mijović.

Ono što se prethodnih dana uzgred provlačilo u medijima jesu i spekulacije da bi Podgoričani mogli da naprave i jedno veliko iznenađenje po pitanju pojačanja. Te spekulacije su počele posle vesti da Bojan Dubljević napušta Valensiju.

"Sigurno da je desetak klubova iz Evrolige zainteresovano za njegove usluge, ja kao trener i naravno klub bi voleli da možemo da dođemo u situaciju da imamo takvog igrača, koji sigurno garantuje kvalitet ne samo igrom, već i na mnogo drugih načina bi mogao da nam pomogne. 

Jedno je šta mi želimo, drugo je šta možemo. Pratimo sve šta se dašava na tržištu, ne žurimo, ali moja velika želja je da se do početka avgusta formira tim, kako bi što pre počeli sa pripremama za sve ono što nas čeka. 

Ideja je da mi sledeće sezone imamo veći broj domaćih igrača, ako to ne uspemo moraćemo da se okrenemo i drugim opcijama" istakao je Mijović, a u međuvremenu se pojavila i informacija da je Dubljević dobio unosnu ponudu ruskog Zenita koji je sada prvi favorit za njegov potpis.

Kakve su ambicije Budućnosti u sledećoj sezoni?

"Svedoci smo da Partizan i Zvezda najavljuju timove koji če se boriti za plej-of Evrolige, mislim da će oni sa tim budžetima biti u vrhu AdmiralBet ABA lige, mi naravno imamo ambicije da smo u samom vrhu, da budemo odmah iza večitih rivala, tako da je plej-of glavni cilj, pa dalje šta uradimo. 

U Evrokupu će biti izjednačena borba, ima dosta kvalitetnih rivala, biće teško, zahtevno takmičenje. Možda se malo potcenjuje kvalitet ove godine, ali tu ima mnogo dobrih ekipa koje pretenduju na visok plasman, ali mi moramo pre svega ozbiljnim radom, selekcijom da se umešamo u tu borbu za plasman u plej-ofu", zaključio je Mijović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke