Mijovića preplavile emocije posle ostavke - Šta je za njega ''najposebniji momenat u životu jednog trenera''?

Autor: Darko Mitrović
petak 10.11.2023.
23:45
Izvor: Sportske.net

Dojučerašnji trener Budućnosti oglasio se emotivnom porukom, dan pošto je podneo ostavku.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Iako je sa Podgoričanima odlično započeo novu sezonu u AdmiralBet ABA ligi, gde posle šest odigranih kola Budućnost ima pet pobeda i jedan poraz, Petar Mijović je juče odlučio da podnese ostavku na funkciju šefa struke.

Razlog za to su slabiji rezultati u Evrokupu, gde Budućnost ima skor 2-4, a ono što se nije očekivalo bio je najnoviji poraz od Arisa u ''Morači'' (63:65).

Dan posle ostavke, Mijović se na Fejsbuku obratio javnosti, prilično emotivnom porukom klubu i navijačima, a koju prenosimo u nastavku.

"Biti trener Budućnosti posebna je čast, privilegija i obaveza. Sesti na klupu na kojoj su pre vas bila velika imena jugoslovenske košarke poseban je izazov i odgovornost. Stati ispred reke navijača koji Budućnost doživljavaju svojom je najposebniji momenat u životu jednog trenera. 

U više navrata, različitih momenata, čak tri puta vraćao sam se na tu klupu. I onda kad nam je koronavirus uzeo mogućnost da kao drugoplasirani u regularnom delu igramo za titulu, i onda kada je trebalo stati iza minus 40 u prošlogodišnjem polufinalu, i sada kad nakon sjajnog starta u (AdmiralBet) ABA ligi treba napraviti reakciju i u Evrokupu naći tu jednu pobedu na strani.

Posebni su trenuci nakon pobeda, posebne su i tuge nakon poraza. I pozitivni momenti i sve tuge nakon poraza dolazile su iz istog osećaja i motivacije: ne razočarati ljude koji vole Budućnost. Da bi pozitivni momenti bili duži, a tuge kraće važno je bilo imati ljude oko sebe. Ja sam ih imao i beskrajno im verovao. 

Sa Gašom, Slavkom, Markom, Suadom, Vladom, Lukom, Musom, Peđom, Giletom, Lukom N, Bojketom, doktorima, svaki trener bi poželeo borbe za 'litar krvi'. Veliko hvala čoveku koji mi je verovao i kad mnogi nisu - predsedniku kluba Draganu Bokanu. Beskrajno hvala i poštovanje navijačima. Ni Burg, ni Ankara ni Kluž im nisu bili daleko. Hvala igračima jer su me činili i boljim trenerom i boljim čovekom. KK Budućnost - posebnost i emocija, zauvek", poručio je Mijović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke