Miličić: ''Avramović ima srce kao Srbija! Možemo bez Jokića, a Bogdan...''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 11.09.2023.
22:15
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Naš nekadašnji reprezentativac oduševljen igrom ''orlova'' u Manili.

2023 Starsport.rs ©
2023 Starsport.rs ©

Povezane vesti

Brojne su reakcije ovih dana na učinak našeg nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu, odakle se naši ''orlovi'' vraćaju sa osvojenom srebrnom medaljom.

Jedan od zanimljivijih komentara dao je naš nekadašnji centra Darko Miličić koji je kao mnogi od nas oduševljen igrom celog tima, a posebno fanatičnom borbenošću Alekse Avramovića.

''Ovaj momak Avramović ima srce kao Srbija! Dao je sve od sebe, kad sam video šta radi u četvrtoj četvrtini, kad je počeo da pogađa, rekao sam: 'Evo ga brat nosi do kraja, sam će pobediti Nemce'. I 'ladno mu je malo falilo, ali nestalo je goriva i njemu i ostatku tima'', rekao je Miličić za ''Informer''.

Kapitena Bogdana Bogdanovića vidi kao pravog lidera ovog tima, bez obzira da li će sledeće godine tu biti Nikola Jokić ili ne.

''Kad vidim da ljudi pljuju Bogdana Bogdanovića... Cenim i poštujem svačiji rad, pogotovo Nikole Jokića, ali čvrsto stojim uz reči da bi reprezentacija teško mogla bez Bogdana, a da bez Jokića može. Bogdan nosi nešto u sebi i to se oslikava u tome da u mesec dana ujedini ekipu, poveže saigrače i postane vođa tima.

On ima to liderstvo u sebi. Ne kažem da Jokić nema, ali NBA liga rađa drugačiju vrstu liderstva. Bogdana su, žargonski rečeno, sekire gađale sa tribina dok je igrao ovde. 

Stvarno bi mi bilo milo da sam ih video zajedno u timu. Ne dodvoravam se nikome i čvrsto stojim iza reči da bi Srbija teško bez Bogdana, a bez Jokića može. Kad samo vidim komentare posle one utakmice kad je šutirao trojke jedan od 13... Ma, on može da šutira nula od 20 i ne sme jedna ružna reč da mu se kaže'', objasnio je Miličić. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke