Milojević: "Da kontrolišemo skok i napravimo brejk u Beogradu"

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 17.05.2021.
21:15
Izvor: Sportske.net, Beta

Crvena zvezda je slavila u prvom meču.

Dragana StjepanovicStarsportphoto ©
Dragana StjepanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Budućnosti Dejan Milojević rekao je danas da njegova ekipa mora dobro da igra u skoku u predstojećoj utakmici protiv Crvene zvezde u finalu plej-ofa ABA lige i da pokuša da pobedi u Beogradu.

"Iako smo veći deo prve utakmice bili konkurentni i imali posed za izjednačenje, nismo bili dovoljno čvrsti. Nismo odgovorili na Zvezdinu agresivnu igru i to moramo sutra da popravimo. Moramo da kontrolišemo skok, da probamo da uvedemo Zvezdu u naš ritam i da napravimo brejk u Beogradu", rekao je Milojević, prenele su Vijesti.

Košarkaši Budućnosti igraju u utorak od 20.30 u Beogradu protiv Crvene zvezde, drugu utakmicu finala plej-ofa ABA lige.

U prvoj utakmici u nedelju u Beogradu, Zvezda je pobedila sa 82:78.

Plejmejker podgoričke ekipe Džastin Kobs rekao je da očekuje agresivnu utakmicu, a da njegov tim ne sme da dozvoli Zvezdi drugi šut u napadu.

"Očekujem da će biti jako agresivni. Naš odgovor na tu agresivnost treba da bude bolja preciznost u napadu i da protivnicima ne dozvolimo drugi šut u napadu. Moramo da ih dobro zagradimo, jer su agresivni u skoku", naveo je Kobs.

On je dodao da mu nije smetala atmosfera koju su pravili navijači Crvene zvezde na prvoj utakmici.

"Za mene je bilo uzbudljivo. Nadam se da će doći više navijača, jer je to više energije. Ne zanima me o čemu pričaju i pevaju jer nam daju volju za borbom", rekao je Kobs.

Njegov saigrač Amedeo dela Vale rekao je da ekipa mora da popravi igru u skoku.

"Imali smo problem sa skokovima, pa ćemo pokušati to da popravimo. Pokušaćemo da budemo jednaki u energiji i fizičkoj snazi i kontrolisaćemo skokove", dodao je Dela Vale.

Finalna serija igra se na tri pobede. Treća utakmica na programu je u Podgorici, u subotu od 20.30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke