Milosavljević na operaciji kod "hirurga koji leči zvezde"

Autor: Nikola Miloradović
petak 23.08.2019.
11:47
Izvor: Sportske.net

Reprezentativac Srbije i košarkaš Unikahe biće podvrgnut operativnom zahvatu zbog povrede kolena.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Veliki peh doživela je reprezentacija Srbije na Akropolis kupu u Atini, koji su naši košarkaši uspeli i da osvoje.

Dragan Milosavljević je doživeo povredu tokom duela sa selekcijom Turske, u pitanju je jedna od najtežih u sportu, pokidao je prednje ukrštene ligamente levog kolena.

Jasno, sledi mu višemesečna pauza, Unikaha je odmah reagovala i dovela mu zamenu u vidu francuskog reprezentativca Aksela Tupana.

Ipak, svesni su u Malagi koliko je Milosavljević važan za njihov tim, pa su mu na raspolaganje stavili sve svoje medicinske resurse, ali su ipak njemu ostavili da odluči gde će biti izvršena operacija.

Bivši kapiten Partizana je odmah uspostavio kontakt sa lekarom koji ga je operisao 2013. godine, kada je takođe pokidao prednje ukrštene ligamente, samo na desnom kolenu, tada je branio boje "crno-belih".

Ipak, on je otišao u penziju, ali mu je preporučio mlađeg kolegu Kristijana Finka, kojeg španski mediji opisuju kao "hirurga koji leči zvezde".

Njegovi pacijenti bili su recimo krilni fudbaler Mančester sitija Liroja Sane, kao i defanzivac minhenskog Bajerna Lukas Ernandez, ali i američka skijašica Lindzi Von.

Operacija će biti obavljena u Insbruku, u Austriji, a nakon toga će Dragan Milosavljević oporavak nastaviti u srpskoj prestonici, pre nego što se za finalni deo rehabilitacije vrati u Malagu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke