Milutinov posle slavlja u Barseloni: "Ovo je bio rat"

Autor: Filip Rodic
četvrtak 09.05.2024.
09:30
Izvor: Sportske.net

Velika borba.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Olimpijakos je posle velike drame upseo da se preko Barselone plasira na fajnal-for Evrolige u Berlinu.

Jedan od najistaknutijih pojedinaca bio je Nikola Milutinov.

"Zaista nismo obraćali pažnju na te stvari. Razmišljali smo o nama, o našoj igri i kako bismo mogli da pobedimo večeras", rekao je Milutinov za "Basketnjuz".

"Mislim da večeras nije bila lepa utakmica za gledanje, ali ipak je bio rat, a neki ključni šutevi Šakila Mekišika i Kostasa Papanikolaua su nas doveli do vođstva pet minuta do kraja. U suštini, zbog toga smo dobili utakmicu. U teškim trenucima se pojavljuju veliki igrači, koji su se zaista i pojavili“, nastavio je Milutinov.

Na pitanje o izvoru energije Olimpijakosa da se vrati nakon zaostatka u seriji 2-1, Milutinov je to pripisao otpornosti tima izgrađenoj tokom sezone.

"Mislim da nam je cela sezona, čitav proces dao ovaj mentalitet da nikada ne odustajemo, jer smo se mučili celu sezonu. Imali smo uspone i padove, imali smo povrede, probleme i sve to nam je samo pomoglo da nikada ne odustanemo i da budemo tu gde jesmo", rekao je Milutinov.

Uprkos tome što nije imao najbolji pojedinačni učinak u celoj seriji, Milutinov je odigrao ključnu ulogu u 5. utakmici, doprinevši dabl-dablom od 10 poena i 10 skokova, postigavši rekordni 26 PIR. Međutim, skromno je preusmerio fokus nazad na tim.

"Radi se o timu. Mislim da imamo 15 kvalitetnih igrača. Ne radi se o meni. Da, nisam toliko igrao, ali nema veze. Ovo je vreme plej-ofa i ne radi se o poenima, skokovima ili asistencijama", zaključio je Milutinov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke