Mina za Jokića, nije radio ono u čemu je nenadmašan! Luka Dončić MAESTRALAN!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 23.05.2021.
08:15
Izvor: Sportske.net

Denver limitiran, odluka Portlanda ispravna. Luka strašan, drama u Milvokiju...

AP Photo/Mark J. Terrill
AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Mina na startu, Demijen Lilard je predvodio Portland do pobede u Denveru. Ubacio je 34 poena, 13 asistencija (što je najviše u plej of karijeri) pa smo odmah na startu u Koloradu videli brejk. Gostima iz Oregona se isplatila odluka da ne dupliraju Jokića, Srbin je završio sa 34 poena i preko 50% šuta i 16 skokova, ali je imao samo jednu asistenije, najmanje u karijeri u plej ofu. Videlo se da Denver nema rešenja sem Jokića, nedostaje Marej, samo devet igrača je bilo na parketu, Porter Džunior je dodao 25, Gordon 16, ali za doigravanje je potrebno više. Primili su 19 trojki, Blejzersi su imali desetak asistencija više, iskreno ne izgleda dobro, iako je tek prvi meč...

U derbiju prvog kola, Netsi su poveli protiv Seltiksa. Posle klackalice pokazalo se šta znači klasa, trojkama Duranta, Irvinga i Hardena domaćin se odlepio. Durant je ubacio 32 poena, imao 12 skokova, Irving dodao 29, Harden 21, bio je blizu tripl-dabla sa 9 skokova i 8 asistencija. Ovo je tek deveti meč u sezoni da tri zvezde Bruklina igraju zajedno, bilo im je potrebno poluvreme, ali kada su ušli u ritam gosti nisu imali odgovor. U prvom poluvremenu Tejtum je dao 15 od svoja 22 poena, ali je stao u nastavku. Boston je u igri držao rezervni centar Vilijams sa 11 poena, po 9 skokova i blokada, ali je usledila serija 17:2 domaćih koja je značila kraj nade za Kelte.

Luka Dončić je nastavio tamo gde je stao u prošlom plej ofu protiv Klipersa. Završio je sa 31 poenom, 11 asistencija, 10 skokova, praktićno još bolje nego u regularnoj sezoni, ako gledamo prosek. Mavsi su vodili tri četvrtine, onda su se Klipersi vratili, bilo je 100:100, ostala su još tri minuta, ali je Dalas serijom 9:2 rešio pitanje pobednika, Klipsi su promašili sedam poslednjih šuteva. Pogodili su samo 11 trojki, uz loš šut, od tima koji vodi u procentu za tri poena to je bilo neočekivano loše. Leonard je ubacio 26 poena, Pol Džordž 2, za pobedu su bili potrebni mnogo bolji Markus Moris i Redži Džekson, ovaj drugi je ubacio svega dva poena.

Drama u Milvokiju, domaćin vodi, Kris Midlton je ugasio Hit košem u poslednjim sekundama produžetka. Čitav meč je bio veoma tesan, timovi su se smenjivali u vođstvu, niko nije pravio raliku. Osam sekundi pre kraja regularnog dela, Batler je pogodio za produžetak. A onda je odluka bila na Midltonu koji je doneo pobedu i ogromnu psihološku prednost Baksima. Midlton je završio sa 27 poena, Adetokumbo dodao 26. Majami je imao petoricu dvocifrenih, Batler je imao loše veče, 17 poena ali šut 4 od 22. Dragić je ubacio 25, Dankan Robinson 24, već sutra opet u Viskonsinu je drugi meč. 

Bjelica nije igrao, kao ni Marjanović za Dalas.

Rezultati:

Milvoki - Majami 109:107 pr. (1:0)
LA Klipers - Dalas 103:113 (0:1)
Bruklin - Boston 104:93 (1:0)
Denver - Portland 109:123 (0:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke