Mirotić utišao zemljotres u Istanbulu! Alba ipak izgubila od crveno-belih, ali pirejskih

Autor: Nemanja Janošev
utorak 26.10.2021.
21:58
Izvor: Sportske.net

Strašna utakmica u Istanbulu.

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Košarkaši Barselone savladali su Fenerbahče u "Ulker areni" sa 76:74 u derbiju 6. kola Evrolige

U maniru pravog derbija, sjajna utakmica. Odbrane su bile na izvrsnom nivou, jedna lopta je odlučila sve.

Barsa se brzo oporavila posle slabije prve deonice, pa su rešili da deklasiraju rivala u narednoj. Čak 20:9 dobili su četvrtinu iz koje je sledovala pauza, da bi u nastavku konstantno jedna ili dve lopte delila dva rivala. Igrao je u sjajnom ritmu Marko Gurudić postigavši dve uzastopne trojke uz pomoć kojih je Fener došao do izjednačenja (61:61) i tada je "Ulker arena" potpuno podivljala, a ni Saša Đorđević nije krio svoju radost.

Imao je Fenerbahče napad za pobedu, nije akcija bila prema zamišljenom, ali je lopta došla do Devina Bukera koji je monstruozno zakucao tako da se hala potpuno uzdrmala. Tako je postavio 74:74 na šest sekundi pre kraja. Akcija je išla za Nikolu Mirotića koji je bio odličan u igri leđima sa Bukerom koji mu ništa nije mogao, a najbolji igrač Barselone je uspeo da proturi loptu između svih, pravo u obruč i potpuno utiša uzavrelu "Ulker areni". 

Jan Veseli je imao odličnih 24 poena, Marko Gudurić je dodao 17. U Barsi se istakao Kori Higins sa 18. Uprkos tome što je bio čovek odluke, Nikola Mirotić je imao veoma slabo poentersko veče. Svega osam poena, ali to ništa ne znači kada je ovakva klasa od igrača u pitanju.

Košarkaši Olimpijakosa uspeli su u finišu utakmice da slome otpor Albe iz Berlina (87:83) uprkos tome što je nemački predstavnik više puta morao da nadoknađuje dvocifrenu razliku.

Ni +16 u drugoj, a ni +11 u poslednjoj deonici, nisu omogućili Pirejcima da imaju mirnu završnicu. Prednost ni u jednom trenutku duela nije bila u korist Albe, ali nakon što su savladali beogradske crveno-bele, nisu mogli i grčke

Bila je to penal završnica u samom finišu kada je Alba ozbiljno pripretila, ali Barcokasova ekipa je bila mirna i upisala svoj četvrti trijumf. Najefikasniji u redovima Olimpijakosa bio je Tajler Dorsi sa 13 poena, 17 je u poraženom sastavu upisao Oskar da Silva. Luk Sikma je imao impresivnih devet poena, 10 skokova i osam asistencija!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke