Mirotića zvali i Zvezda i Partizan!

Autor: Nemanja Janošev
petak 02.06.2023.
09:46
Izvor: Sportske.net

Koliko je realno?

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Crnogorski centar Nikola Mirotić na stolu ima ponude oba najveća srpska kluba Crvene zvezde i Partizana, nezvanično saznaju "Sportske.net".

Odlazak iz Barselone vrlo je izvestan kada je Nikola Mirotić u pitanju. Budžet katalonskog kluba za narednu sezonu će biti značajno redukovan i uticaće na plate brojnih igrača među kojima je i sjajni centar. Tako će, posle četiri godine u "Palati Blaugrana", Nikola najverovatnije krenuti drugim putem. 

Preneli smo juče informaciju o interesovanju i navodnoj ponudi Monaka za njegove usluge, ali to nije jedini predlog koji Mirotić ima na svom stolu. Naime, prema nezvaničnim saznanjima "Sportske.net" i Crvena zvezda i Partizan uputili su poziv bivšem centru Baksa, Pelikansa i Bulsa. 

Teško je verovati da dva srpska kluba mogu parirati unosnijoj ponudi Monaka, ali bliže je svom narodu, paklenim atmosferama i svakako da ga ne očekuju mala primanja. Naime, računica je takva da bi Mirotić, prema aktuelnim informacijama, primao barem 1.700.000 evra bilo da završi u crveno ili crno-belom dresu.

To je dosta manje u odnosu na platu koju je do sada prihodovao u Barseloni, a koja je iznosila oko 5.000.000 evra bruto po sezoni što je oko 2.500.000 neto. Ali, ključno za čitavu priču jeste - da li bi on želeo da prihvati manja primanja? Ako to nije učinio u slučaju Barselone, hoće li želeti u ovom?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke