Miš povijao mačku, CSKA ipak pobegao Asvelu na krilima nezaustavljivog "Petla"

Autor: Nemanja Janošev
petak 14.01.2022.
20:04
Izvor: Sportske.net

Milutinov umalo do dabl-dabla.

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Košarkaši CSKA iz Moskve su uz dosta muke savladali Asvel na svom parketu sa 90:83 u duelu 21. kola Evrolige.

Odličan meč, pravi egal tokom gotovo čitavog meča, ali je iskustvo, pa i kvalitet, na strani Moskovljana koji su to uspeli da iskoriste. 

Bilo je izjednačeno u dve od prve tri deonice i sa samo jednim poenom razlike CSKA je ušao u poslednji kvartal. Marius Grigoni, Danijel Heket i Aleksej Šved su pravili razliku koja je na četiri i po minuta do kraja iznosila čitavih 12 poena, ali Asvel se nije predavao. U više navrata su u ovom periodu igre uspeli da se vrate u utakmicu zahvaljujući Eli Okobou i Markusu Najtu koji su u kratkim vremenskim intervalima pogađali trojke. Međutim, ponovo je CSKA uspeo da odmakne dovoljno da više ne bude pretnji po njihovu pobedu i tako su upisali svoj 12. trijumf.

Nakon što je u prošloj rundi, takođe ove nedelje, bio MVP kola, Danijel Heket će verovatno isto priznanje prigrliti i ovaj put. Popularni "Petao" odigrao je još jedan fenomenalan meč ubacivši 27 poena (3/4 za tri, 6/8 za dva) uz pet skokova i četiri asistencije što donosi indeks korisnosti 38. Nikola Milutinov je imao 12 poena i devet skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke