Miško: "Napuštanje AdmiralBet ABA lige je samoubistvo! U Partizanu bili ljuti, više nisu...

Autor: Ivan Cvetković
utorak 01.10.2024.
19:45
Izvor: Sportske.net, RTS

"Verujem da će Pešić ostati selektor i znam da svi igrači to žele", predviđa Miško Ražnatović.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Poznati košarkaški menadžer Miško Ražnatović gostovao je u današnjem izdanju Beogradske hronike na RTS-u gde je govorio u brojnim aktuelnim temama u svetu košarke.

Na pitanje kakve su šanse Crvene zvezde i Partizana u Evroligi, Ražnatović je istakao da mogu do plasmana u plej-of.

"I jedni i drugi imaju šanse da se bore za plej-of, ali daleko od toga da je išta zagarantovano. Nema favorita u Evroligi ove godine, mnogo je jakih ekipa i mislim da će se Zvezda i Partizan naći u grupi koja će se boriti za plej-in do kraja. Budžeti su nikad veći, igrači odlični, a navijači najbolji, tako da su svi preduslovi tu", kazao je Ražnatović, a potom govorio i o nedavnom sukobu sa Partizanom zbog Jama Madara.

"Sa Partizanom sam u dobrim odnosima i nikada nisam bio u svađi sa ljudima iz kluba. Nisu bili srećni godinu dana zbog nekih mojih odluka koje su bile isključivo za dobrobit igrača. Sada više nisu ljuti i nastavili smo saradnju. Interes igrača je uvek na prvom mestu", istakao je on, a onda govorio i o budućnosti srpskih klubova u AdmiralBet ABA ligi.

"Dva velika autoriteta srpske košarke Svetislav Pešić i Božidar Maljković imaju oprečna mišljenja. Pešić je za formiranje srpske lige, dok je Maljković zagovornik ostanka srpskih klubova u regionalnoj ligi. Moje mišljenje je da bi izlazak srpskih timova iz AdmiralBet ABA lige bilo košarkaško samoubistvo i najgora odluka koja se može napraviti. Ako mladim igračima ponudite srpsku umesto AdmiralBet ABA lige, teško će se odlučiti da ostanu ili se vrate. Petrušev se na primer vratio, a sumnjam da bi to bio slučaj da nema AdmiralBet ABA lige", istakao je Miško Ražnatović.

Za kraj je izjavio da veruje u ostanak Svetislava Pešića na mestu selektora.

"Verujem da će Pešić ostati selektor i znam da svi igrači to žele. Čović i on su već sarađivali i ubeđen sam da će naći zajednički jezik", zaključio je Ražnatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke