Miško o pregovorima sa Čovićem i Bokanom, a zašto Jokić ne bi uspeo u Zvezdi ili Partizanu?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 30.11.2021.
10:20
Izvor: Sportske.net

Zanimljive teme.

Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Poznati košarkaški Agent i prvi čovek Mege Miodrag Miško Ražnatović bio je gost podkasta "Biznis priče" gde je govorio o svom klijentu Nikoli Jokiću i načinu pregovora sa klubovima.

Alfa i omega Mege je jedna od najuticajnijih ličnosti evropske košarke, a ujedno je i agent najboljeg igrača NBA lige iz prošle sezone. Posao agenta spojio ga je sa Nikolom Jokićem, Vasilijem Micićem, ali i mnogim drugim košarkašima.

"Jako je važna rečitost, metod ubeđivanja. Ako je protivnik Majkl Džordan, neće uzeti mog igrača, ali ako su slični ili ako je taj drugi igrač malo bolji, e onda će u najvećem broju slučajeva uzeti mog igrača. Što zbog načina na koji ga ja predstavim, što zbog toga jer žele da imaju jaku konekciju sa najačom evropskom agencijom. Takođe oni znaju da ako dođe do problema, ja ih lako rešavam. Ako ste mali agent i imate igrača koji dobija otkaz, vi nemate soluciju za njega i onda ovaj klub mora da ga plaća do kraja. Ako je to velika agencija poput moje, sa razgranatim vezama, onda je veća verovatnoća da mu nađem posao na nekoj drugoj strani, pa se onda oni dosta lakše reše tog potpisanog ugovora", rekao je Ražnatović.

Kada je reč o pregovorima sa klubovima iz regiona, Ražnatović otkriva da su oni najteži, zbog ranije utvrđenih veza, dok je u NBA ligi sve određeno kolektivnim ugovorima i nema poteškoća.

"Najteži su, jer se najbolje poznajemo. Konkrentno – Nebojša Čović i ja pregovaramo poslednjih 25 godina, sa predsednikom Budućnosti pregovaram zadnjih 10-12 godina. Kada sa nekim pregovarate toliko dugo, ali ne jednom godišnje, nego za masu igrača, onda imate istoriju od 100 pregovaranja. Teško je da donesete nešto novo. Znam njihove načine pregovaranja, kao što oni znaju moje", naveo je on.

Miško veruje da Jokićeva karijera ne bi išla istim tokom da je u mladosti nastupao za Crvenu zvezdu ili Partizan.

"Nikola je bio mlad, fizički slab i trebalo ga je čekati. Da je završio u Zvezdi ili Partizanu, a ne u Megi, to mu se tamo ne bi desilo. Ne bi ga tamo čekali. Ali ih ne treba osuđivati zbog toga, pa oni moraju da pobeđuju. Ne mogu Zvezda i Partizan da trpe tamo nekog klinca mesec dana da napravi četiri loše utakmice jer navijači prave pritisak. A taj pritisak je sve veći razvojem društvenih medija. Oni imaju taj drugačiji koncept i zbog toga sve teže uspevaju da izbace neke igrače, jer su primorani da jure rezultate. Ne možeš da juriš rezultate, a da daš Miciću da sa 16 godina bude prvi plejmejker ili Jokiću sa 18 da bude centar. To je nemoguće. Mega je to mogla i uvek će moći", rekao je Ražnatović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.