Miško Ražnatović o opcijama za rasplet sezone, šta mu se ne dopada?

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.03.2020.
22:29
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Čuveni menadžer, vlasnik agencije ''Beobasket'' prokomentarisao aktuelnu situaciju i (ne)mogućnosti za nastavak takmičenja u ABA, NBA i Evroligi.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Miško Ražnatović, kao i svi, pomno prati situaciju oko pandemije koronavirusa, ali i osluškuje predloge u pogledu okončanja tekuće sezone.

Sve je stalo, od ABA lige do najjače lige sveta, NBA lige.

Kada je u pitanju ABA liga, Ražnatović u razgovoru za ''Novosti'' naglašava da mu se ne sviđa što pojedinci koji ovih dana izlaze u javnost govore ono što njima odgovara i s tim u vezi pomenuo Zadar.

''Ne dopada mi se to što svaki klub koji nešto predloži, shodno svojoj poziciji na tabeli, bazira predlog na onome što njemu najviše odgovara.

Zadar predlaže da se sezona ne nastavi i da se, pored toga što je odigrano 21 od 22 kola, poništi kao da se nije igrala, čime bi ostao u ligi. Bilo je i drugih takvih slučajeva. Treba sačekati i doneti najpravilniju odluku'', objašnjava Ražnatović.

Potom je prokomentarisao i predlog prvog čoveka Partizana Ostoje Mijailovića da se sezona proglasi završenom na osnovu aktuelnog plasmana.

''Moguće je i da će doći do toga ako ne bude moglo da se igra ni u julu.

Onda postoje samo dve opcije: niko nije šampion ili je šampion prvoplasirani tim, niko ne ispada ili ispada poslednji.

Zavisiće od vremenskog okvira, već je bilo predloga da se umesto plej-ofa igra fajnal-for, u Evrokupu fajnal-ejt.

U najtežoj situaciji je Evroliga, kojoj je ostalo šest kola, plej-of i završni turnir. Deluje mi da neće biti dovoljno vremena za to i da će morati da prave izmene sistema takmičenja'', ističe Ražnatović.
-
Kazino baner

Što se tiče Evrolige, Ražnatović nema ništa protiv dase i tu sezona proglasi okončanom i da Efes, kao ekipa sa najboljim učinkom, proglasi pobednikom.

Međutim, u NBA ligi tako nešto ne izgleda moguće.

''Nisam siguran, ako bude mogućnosti, igraće u junu, julu i avgustu. Ako ne bude... Gubici su svuda ogromni, tako je kako je'', objašnjava Ražnatović i otkriva da je već počeo razgovore sa igračima oko njihovih budućih ugovora, koji će, sasvim izvesno, biti znatno skromniji.

''Čak i ako ne potraje, posledice će biti dramatične. Ne samo za ovu sezonu, nego i za sledeću. Već pripremam igrače na to da će biti loše leto u smislu potpisivanja novih ugovora, to je realnost. Nadamo se da će se za godinu dana sve vratiti u normalu'', zaključio je Ražnatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Momcilo Stojanovic
Thursday, 26.03.2020
14:59

Svesno ili ne,ali se stalno provlači teza da je predsednik KK Partizana,predlago prekid ABA lige i da tako Partizan postane prvak ,na osnovu ostvarenih rezultata u trenutku prekida,što niko nigde u njegovoj izjavi nije mogao da pronađe,a da to nije izvučeno iz konteksta. Lepo je u obraćanju rečeno,da ,ukoliko ne bude uslova za nastavak takmičenja ,to bude najadekvatnije i najpravičnije rešenje. On se izjasnio da je najbolje nastaviti takmičenje,ali da se ne mogu poništavati rezultati postignuti tokom lige i onda davati prednost nekome ko to na terenu nije zaslužio.Znači,jasno i kratko,ako ima uslova za nastavak po pravilima utvrđenim pre početka takmičenja,onda nastavak,a svaki druga promena bi bila lov u mutnom i prilika da muljatori na kraju dođu do plena.Lično,sumnjam da će se liga nastaviti,jer igrači su se razišli,većini ugovori ističu u junu i pitanje je ko će se i kada vratiti,a ovo sa virusom,sigurno pre juna neće biti gotovo.

avatar
DRUG OSTOJA
Thursday, 26.03.2020
05:50

Pa i ti pričaš samo o onom što tebi odgovara. Problem ti je koliki ćeš ti procenat uzeti tj kolika je glavnica u ugovoru igrača.