Mislite da je dovoljno? Ovo je način da Partizan ISPADNE sa dve pobede do kraja!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 17.03.2023.
23:17
Izvor: Sportske.net

Moguće da će trebati i više od dve pobede do kraja...

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je jedini naš tim koji je ostao u konkurenciji za Top 8 Evrolige, i to je veoma blizu, na pet kola do kraja regularnog dela takmičenja. 

Prema nekim računicama, potrebne su dve pobede crno-belih, ali postoji i kalkulacija po kojoj Partizanu neće biti dovoljno da slave samo dva puta. 

Partizan do kraja igra sa Olimpijakosom (D), Barselonom (D), Real Madridom (D), Monakom (G) i Panatinaikosom (D), a kakva je situacija kod njegovih protivnika?

Makabi igra do kraja sa Asvelom (G), Virtusom (D), Milanom (D), Žalgirisom (G) i Realom (D).

Baskonija igra protiv Crvene zvezde (G), Albom (D), Fenerbahčeom (D), Asvelom (D) i Olimpijakosom (G).

Žalgiris igra protiv Fenerbahčea (G), Monaka (D), Valensije (D), Makabija (D) i Bajerna (G).

Valensija igra protiv Monaka (G), Crvene zvezde (G), Žalgirisa (G), Virtusa (D) i Barselone (G).

Efes igra protiv Albe (G), Milana (D), Virtusa (D), Fenerbahčea (G) i Monaka (D).

Koji bi bili očekivani rezultati?

Uzmimo da je realnost da Partizan dobije dve do kraja, Panatinaikos kod kuće i jednog od tri favorita kod kuće, na kraju bi imao skor 18-16. Makabi čak može i do svih pet pobeda, ali uzmimo kao primer četiri pobede i poraz od Žalgirisa, tada bi Makabi imao 20-14 skor. Baskonija bi mogla da pobedi sve osim Olimpijakosa u gostima za skor 19-15, a Žalgiris, uz pomenutu potencijalnu pobedu protiv Makabija, bi čak mogao i do 4 pobede (realnost je da izgube u gostima od Fenerbahčea), pa bi imao skor 19-15. I Efes, sa mogućih pet pobeda do kraja bi pretekao Partizan i imao bi skor 19-15, nikada ne otpisujte evropskog šampiona. Valensiju možemo i da zanemarimo jer imaju nešto teži raspored.

U ovakvom slučaju, Partizan bi završio tek kao desetoplasirani tim na tabeli, pa i da Efes ne zabeleži svih pet pobeda, već da Žalgiris napravi dobar rezultat u Tel Avivu (možda čak i u Istanbulu protiv Fenera) i da dobije očekivano, crno-beli ne bi bili na poziciji koja vodi u plej-of. 

Čini se da svi imaju lakši raspored od Partizana, ali ekipa Željka Obradovića igra fenomenalno i drži sve u svojim rukama, pa je jasno da će od njih sve zavisiti do kraja takmičenja...

Nije gotovo, tek sledi ono pravo, navijajmo za crno-bele koji bi već u sledećem meču mogli da dokažu Evropi da zaslužuju mesto u plej-ofu!

rezultati.com

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sale Mladenovic
Saturday, 18.03.2023
00:58

To kao da Čović pravi scenario.Što ne objasnite da može i sa jednom pobedom da ide u TOP 8.