Mitrović: "Novi igrači, nova energija"

Autor: Mladen Heleta
subota 27.08.2022.
19:11
Izvor: Sportske.net

Iskusni košarkaš govorio za klupski sajt Crvene zvezde.

ABA League
ABA League

Povezane vesti

Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović izjavio je za klupski sajt da su novi igrači sa sobom doneli novu energiju na treninzima.

Kako kaže, ekipa mora više da radi, a manje da priča u narednih mesec dana, kako bi spremno dočekala velike izazove u predstojećoj sezoni.

"Prvi zajednički trening, dosta novih lica, sa njima i neka nova energija na treningu. Upoznajemo se još i nadam se da ćemo tu energiju usmeriti na pravi način i na rad. Pripreme su nešto kraće nego prethodnih godina, nema mnogo vremena za gubljenje, svaki trening treba iskoristiti na pravi način i sa takvim ciljem smo i krenuli u pripreme", izjavio je Mitrović za zvanični sajt Crvene zvezde.

 Krillni centar, koji se prošle sezone odlično snalazio i na poziciji centra, očekuje od svih saigrača da se stave u službu tima.

"Svim momcima je jasno gde su došli, kakvi su ciljevi i kakva su očekivanja i da će staviti službe tima i ostvarenja tih ciljeva. Brzo će neke pripremne utakmice, nema više bažičnih priprema i trčanja po planini, vrlo brzo će se ući u košarkaške stvari i principe zato je bino da svi budemo i glavom i telom što više tu na terenu", rekao je košarkaš prvaka Srbije i AdmiralBet ABA lige.

 Mitrović je podsetio da zbog zgusnutog kalendara u Evroligi neće biti mnogo prostora za uigravanje i da ekipa zbog toga mora da iskoristi predstojeći period da se što bolje upozna.

"Svi znamo kako izgleda evroligaški kalendar, nema tu mnogo vremena za uigravanje i treniranje tako da, ponavljam, jako je bitno šta ćemo uraditi u prvih mesec dana priprema. Deluje da su svi došli spremni, tako da treba da manje pričamo, a da više radimo", zaključio je Mitrović.

 Prvi deo priprema izabranici trenera Vladimira Jovanovića obaviće u hali "Aleksandar NIkolić", a prvu utakmicu zatvorenog tipa odigraće protiv Dinamika 6. septembra.

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke