Mitrović "sačuvao" Zvezdu u Čačku, Borac pred ispadanjem!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 09.04.2023.
21:31
Izvor: Sportske.net

Gosti stigli do pobede na teži način.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Borac u Čačku sa 87:82 u meču 25. kola Admiral Bet ABA lige.

Zvezda je ovim trijumfom ostala u igri za prvo mesto na kraju ligaškog dela sezone, dok Borac u poslednjem kolu mora do trijumfa u Podgorici protiv Budućnosti, jer bi ih poraz, uz eventualnu pobedu MZT-a protiv Cibone u Skoplju koštao mesta u AdmiralBet ABA ligi naredne sezone.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Fakundo Kampaco sa 22 poena, dokm su Filip Petrušev i Luka Mitrović ubacili po 14.

Najbolji u Borcu večeras je bio Amerikanac Hanter Hejl koji je postigao čak 28 poena,15 je ubacio Aleksa Novaković.

Gosti iz Beograda su do uvodnih poena stigli preko svojih centara Kuzmića, Petruševa i Matina, na koje se nadovezao Kampaco, dok je Borac prvih šest koševa ubacio sa linije za slobodna bacanja, a Zvezda nakon šesti i po minuta igre vodila sa 13:6.

Borac je do prvih poena iz igre stigao trojkom Radonjića, a crveno-beli do maksimalnih +8 (19:11) u prvoj deonici košem uz faul Mitrovića. U finišu prve deonice Borac je stigao na samo dva poena zaostatka (17:19), da bi Hejl novim pogođenim slobodnim bacanjima izjednačio na startu druge četvrtine.

Nedović trojkom i Vildoza polaganjem vratili su prednost Ivanovićevom timu, ali je Borac ubrzo stigao i prestigao goste košem Gagića, a nakon polaganje Boldvina Čačani su imali +3 (31:28). Zatražio je minut odmora trener crveno-belih Ivanović, a nakon tajm-aut Zvezda zaigrala mnogo bolje, pre svega u odbrani.

U napadu su Kampaco i Petrušev pronalazili put do koša i do kraja prvog dela vratili maksmialnih +8 (42:34) svom timu.

Na startu drugog poluvremenu trojku je pogodio Holand, koji je tada i prvi put ušao u igru, za novu najveću prednost crveno-belih +9 (45:36). Na sredini drugog dela videli smo zanimljvu sekvencu u kojoj je Kampaco promašio četiri uzastopna slobodna bacanja, ali je Zvezda, svejedno, povećala prednost koja je nakon trojke Dobrića dostigla maksimlanih +14 (60:46).

Na startu poslednje četvrtine Zvezda je održavala prednost, a trojkom Vildoze stigla do nove najveće prednosti +17 (71:54), ali Čačani napravili seriju od 6:0 i nisu dozvolili gostima da prelome utakmicu. Taman kada su se gosti malo približili njihov trener Mijatović dobio je tehničku ličnu grešku zbog protesta, nezadovoljan odlukom sudija da ne dosude igranje nogom Petruševa.

Ipak, to nije poremetilo Borac koji se vratio na jednocifreni minus posle kontre i polaganja Hejla za 64:72 na polovini poslednjeg kvartala. U narednom napadu lopta je išla na Mitrovića koji je vratio dvocifrenu prednost svom timu i tako prekinuo nalet domaćih.

Ubrazala se igra u naredna dva minuta iz čega je profitirao Borac i trojkom Hejla došao na samo -5 (71:76), a Zvezda je opet prekinula loš interval košem Mitrovića.

Imao je Kampaco tri slobodna bacanja da reši pitanje pobednika, ali je promašio dva, a Hejl spustio na samo -4 (77:81) na minut pre kraja. Trojkom Novakovića Borac je prišao na samo posed zaostatka (83:80), a na 34 sekunde pre kraja Čačani su imali napad za izjednačenje, ali ga nisu iskoristili, a Kampaco poenima sa "penala" okončao dramu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke