Mlade košarkašice Srbije otputovale na EP

Autor: Sportske Net
sreda 14.08.2024.
15:45
Izvor: Sportske.net

Prvo kolo igra se 16. avgusta.

KSS
KSS

Povezane vesti

Ženska U16 reprezentacija otputovala je u Mađarsku, Miškolc, gde će od 16. do 24. avgusta učestvovati na Evropskom prvenstvu.

Iza našeg tima je mesec dana priprema, tokom kojih je odigrano šest utakmica. Sumirajući urađeno u pripremnom periodu, Vesna Džuver, selektorka našeg U16 tima je rekla:

"Sve je prošlo u najboljem mogućem redu. Svaka devojka je dala maksimm. Posle šeste prijateljske utakmice odredili smo i konačni spisak od 12 igračica koje će predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu. Sve devojke su spremne i maksimalno motivisane da daju sve od sebe na predstojećem takmičenju. Imamo tri devojke koje su tu bile i prošlog leta, za ostale će ovo biti prvo takmičenje na kome će učestvovati", rekla je selektorka Džuver.

Srbiju će na Evropskom prvenstvu u Miškolcu predstavljati sledeće igračice: Anđela Demirović, Ana Mutavdžić, Nađa Maksimović, Mila Majstorović, Anastasija Jovanov, Anja Petković, Katarina Ristić, Angela Ladinek, Kristina Rađenović, Ana Pavlović, Nina Zlokolica i Nataša Vidović.

Srbija će na Evrobasketu u Miškolcu biti u C grupi, gde će igrati protiv selekcija: Španije, Letonije i Poljske. Pričajući o očekivanjima na predstojećem takmičenju, Džuver je ponovila:

"Najvažnije je da su i tokom priprema sve devojke pokazale maksimalnu želju, posvećenost, da su spremne za naporan rad. Za početak, čeka nas Poljska. Idemo utakmicu po utakmicu. Poljska je uvek agresivna, nadam se da će moje devojke da odgovore istom merom, da i mi budemo ekipa koja trči i koja je spremna da igra vrlo agresivno".

O generalnim očekivanjima kratko:

"Kao što sam već rekla, nemamo isksutva i naš osnovni cilj je opstanak u A diviziji. Dalje ćemo videti kako će ići.  Naravno, mi se ni u jednoj utakmici nećemo predati unapred", poručila je selektorka Džuver.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke