Mnogi su danas pričali o Miki, a šta je Filipovski otkrio posle svega?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.02.2021.
00:01
Izvor: Sportske.net

Tokom dana mediji su najavljivali Mikin odlazak iz Partizana, ali baš on je bio jedan od ključnih igrača u pobedi nad Lokomotivom.

Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©
Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski rekao je da se nada da će večerašnja pobeda protiv Lokomotive Kuban njegovim igračima doneti više samopouzdanja i istakao da je uvodjenje Erika Mike nije bio očajnički potez, već potez nade.

"Igračima dugo vremena pričam da mogu. Momci znaju da mogu i ja verujem i nadam se da će ovo da im da još jači podsticaj i da će imati još više samopouzdanja", rekao je Filipovski posle utakmice.

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu, posle velikog preokreta, ekipu Lokomotive Kuban sa 71:69, u utakmici četvrtog kola Grupe F Top 16 faze Evokupa.

Partizan sada ima dve pobede i dva poraza, kao i Trento, dok je Lokomotiva poslednja na tabeli sa skorom 1/3. Metropolitan je lider grupe sa tri pobede i jednim porazom.

Crno beli su ponovo imali dosta izgubljenih lopti, 22, što je po Filipovskom previše.

"Kad igraš hrabro, gubiš i lopte. Potrebno je naći ravnotežu - da igraš hrabro i da kontrolišeš loptu. Ja bih voleo da mi igramo hrabro i da imamo deset izgubljenih lopti na utakmici, ali nekad se to ne poklopi", rekao je trener Partizan.

Filipovski je istakao da je verovao u pobedu jer je već doživeo ovakve preokrete.

"Sa promenom Mike na poziciji pet dobili smo bolju odbranu na 'pik en rolu', dobili smo igrača koji je pogadjao i koristio rol igru. Igrali smo na kraju sa tri kreatora kao i Lokomotiva i uspeli smo da nadjemo put do pobede. Bilo je teško, ali sam verovao. Dao sam sve od sebe, igrači su dali sve od sebe", rekao je Filipovski.

On se nije složio sa konstatacijom novinara da je uvodjenje Erika Mike delovalo kao očajnički potez.

"Nikad ne znaš kako će igrač da odigra na utakmici. Iskreno, Mozli je u slaboj formi, kad sam video da mu ne ide povukao sam taj potez. Rekao sam Miki da se zagreje na poluvremenu i počeo je. Kako ko gleda, nekom je to očajnički potez, za mene je to bio potez nade", istakao je Filipovski.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Rašon Tomas koji je celo drugo poluvreme proveo na parketu.

"Tomas je dobio taj udarac u ruku i nisam ni znao da li će da igra. Odigrao je fantastično, pomogao je mnogo ekipi, pogađao je u teškim trenucima. I kapiten (Novica Veličković) nam je pomogao, naše četvroke su dale 21 poen u prvom poluvremenu", rekao je Filipovski.

"Ova sezona je kao da smo ušli u avion sa turbulencijama. Sve se lomi, trese se i kad sleti teško je biti opušten. Promena igrača, promena trenera, neki teški porazi, neke odlične pobede u Evropi... Nadam se da ćemo uspeti da se smirimo i da počnemo da još više verujemo u sebe", zaključio je trener Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke