Moćna Litvanija "samlela" Finsku pred Evrobasket!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 11.08.2022.
20:28
Izvor: Sportske.net

Litvanci poslali poruku rivalima.

@FIBA/Twitter
@FIBA/Twitter

Povezane vesti

Reprezentacije Litvanije savladala je Finsku sa ubedljivih 87:52 u pripremnom meču pred Evrobasket koji se početkom Septembra održava u Nemačkoj, Italiji, Češkoj i Gruziji.

Litvanci su pokazali svu svoju snagu u prvoj četvrtini, kada su u jednom trenutku imali neverovatnu prednost 25:1 i već tada rešili pitanje pobednika. Do kraja prvog kvartala Finci su uspeli da stignu do devet poena.

Spustili su ritam izabranici selektora Kazisa Maksvitisa u drugoj četvrtini i održavali stečenu prenost. Na poluvremenu je bilo 51:24.

Početkom treće deonice Litvanija je stigla do  +39 (65:26), a Fincima se "smešila" prava katastrofa. Narasla je prednost Litvanaca do maksimalnih +45 (81:36) u poslednjoj četvrtini, ali su Finci do kraja uspeli da smanje razliku i koliko toliko "ublaže" poraz.

Najjefikasniji u reprezentaciji Litvanije bio je sjajni centar Jonas Valenčiunas sa 18 poena i 10 skokova, po 10 poena ubacili su Domantas Sabonis i Kristupas Žemaitis. U poraženoj ekipi jedini dvocifren bio je Nkamo sa 12 poena.

Litvanija će na Evrobasketu igrati u grupi "B" zajedno sa Francuskom, Bosnom i Hercegovinom, Slovenijom, Mađarskom i domaćinom Nemačkom, dok su Finci smešteni u grupu "D" i igraće protiv Srbije, Holandije, Poljske, Izreale i još jednog domaćina Češke.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke