Moćni Dorsi nedovoljan da sruši CSKA, Olimpijakos poražen u Moskvi

Autor: Aleksandar Golubović
petak 22.10.2021.
20:49
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija naturalizovanog Grka.

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Povezane vesti

Košarkaši CSKA stigli su do četvrte uzastopne pobede u Evroligi pošto su u uzbudljivom meču 5. kola pobedili Olimpijakos 88:82 u okršaju koji je obeležio sjajni bek gostiju Tajler Dorsi sa 32 poena uz čak sedam trojki.

Gosti iz Pireja su bolje ušli u meč i već posle nekoliko minuta stigli do dvocifrene prednosti zahvaljujući večeras izvanrednom Dorsiju.

Dorsi je već u uvodnoj četvrtini stigao do dvocifrenog broja poena, ali njegov tim nije uspeo da materijalizuje sjajnu deonicu, pa je posle uvodnih 10 minuta imao svega pet poena viška.

Već na startu druge četvrtine do tada nepogrešivi Džoel Bolomboj dodatno je topio prednost Olimpijakosa, a već posle četiri minuta igre Danijel Heket doneo je i preokret "Armejcima".

Do poluvremena CSKA je preuzeo kontrolu igre i na odmor otišao sa dvocifrenom razlikom.

Finiš prvog i početak drugog poluvremena obeležio je Gabrijel Ife Lundberg i CSKA je veći deo treće četvrtine odigrao na zavidnom nivou.

Koncentracija je pala u poslednjih nekoliko minuta kada su Dorsi petom trojkom na meču i Tomas Valkup spustili prednost CSKA na jednocifren broj.

Domaćin je sa plus sedam ušao u poslednjih 10 minuta, a početak odlučujuće četvrtine obeležio je Dorsi istopivši razliku domaćih na svega tri poena viška.

CSKA je ubrzo preuzeo konce igre i vratio dvocifrenu prednost, a uprkos podređenom položaju u odlučujućem delu igre Olimpijakos se nije predavao do samog kraja.

Upravo je Dorsi trojkom na 22 sekunde pre kraja istopio prednost CSKA na samo četiri poena, ali je Boloboj već u narednom napadu ugasio i poslednju nadu grčkog tima.

Najefikasniji u pobedničkom bio je Vil Klajburn sa 29 poena, po 16 su imali Boloboj i Lundberg, a po 10 Kurbanov i Šved.

Na drugoj strani, osim Dorsija jedino je Žan-Šarl sa 11 poena mogao da se pohvali dvocifrenim učinkom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke