Moćni Hezonja nedovoljan da slomi Barsu, Žalgiris jači od Asvela

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 02.03.2021.
22:08
Izvor: Sportske.net

Hrvatski košarkaš se brzo adaptirao.

nba.com
nba.com

Povezane vesti

Košarkaši Barselone vratili su se na pobednički put pošto su u meču 27. kola Evrolige slavili na gostovanju Panatinaikosu 85:77 u meču koji je obeležio novajlija u redovima "zelenih" Mario Hezonja.

Barselona je nešto sigurnije ušla u meč, ali je Hezonja već o prvih minuta pokazao da će biti veliko pojačanje Panatinaikosa.

Naročito raspoložen u gostujućem timu bio je Nikola Mirotić, koji je postigao tri trojke iz četiri pokušaja.

Prvu osetniju prednost gosti iz Katalonije su imali kada je Hori Higins pogodio trojku za plus osam.

Usledila je i trojka Leandra Bolmara, koji je ekipi Šarunasa Jasikevičijusa doneo devet poena viška na kraju prve četvrtine.

U drugoj četvrtini Barselona je održavala razliku, ali su "zeleni" kako je ovaj deo igre odmicao bivali sve raspoloženiji.

Naročito se istakao Ben Bentil pogodivši dve trojke za kratko vreme, ali kako se približavalo poluvreme pojačali su gas Kalates i Mirotić, a razliku je na plus osam za goste ublažio Sant-Ros.

U trećoj četvrtini Barselona je nastavila sa sjajnim procentom šuta, a nadu Panatinaikosu dao je Hezonja pogotkom za dva u poslednjim trenucima ovog dela igre.

U odlučujućoj deonici Barselona je održavala prednost, a Panatinaikos samo na mahove pokušavao da se približi.

Uglavnom preko Hezonje, koji je bio daleko najbolji akter kod domaćih sa 21 poenom, ali ni sa nije uspeo da slomi kolektivnu moć Barslone.

Osim Hezonje u redovima poraženih zapažen je bio i Bentil sa 14, dok je Mitroglu imao jedan manje.

U redovima pobedničkog tima briljirao je Mirotić sa 25 poena uz čak pet trojki, a osim njega dvocifren je bio još samo Higins sa 16.

Daleko neizvesnije bilo je u Tel Avivu, gde je moskovski CSKA teškom mukom slavio na gostovanju Makabiju 84:80 u meču u kojem je gostujući tim vodio sa 22 poena razlike u jednom trenutku.

Makabi se nije predavao odigravši izvanrednu poslednju četvrtinu gde su istopili razliku na svega dva poena razlike, ali je CSKA na kraju iščupao pobedu.

Najefikasniji pojedinac na meču bio je Vil Klajburn u redovima pobedničkog tima sa 21 poenom, a jedan manje imao je Dorsi iz Makabija.

U prvom meču dana Asvel je uspeo da pruži dostojan otpor Žalgirisu, ali je litvanski tim rutinski slavio na svom terenu sa 85:75. Tim iz Kaunasa je do 15. pobede u Evroligi predvodio Marijus Grigonis sa 21 poenom, dok je tri manje postigao nekadašnji košarkaš Partizana Žofri Lovernj.

Asvel je u svojim redovima imao nekoliko raspoloženih košarkaša, pre svega Jabusela sa 17 poena, a istakli su se i Noris Kola sa 14, Lajti sa 12 i Bako sa 10 poena.

Francuski tim je sve do finiša treće četvrtine bio u prednosti, ali je počeo da popušta da bi u poslednjoj deonici potpuno pao.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke