Moćni Partizan! Spremite se za spektakl!

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.10.2021.
22:25
Izvor: Sportske.net

Crno-beli razgalili navijače u ''Pioniru'', nova pobeda u Evrokupu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Iako je još uvek uvodni deo sezone, Partizan sve bolje igra, a napredak je vidljiv iz utakmice u utakmicu.

Crno-beli ređaju pobede i u AdmiralBet ABA ligi, ali sada i u Evrokupu, gde posle dva kola imaju dve pobede. Ako je posle prvog kola i meča u Hamburgu moglo da se zameri crno-belima na 97 primljenih poena, večeras je i odbrana odlično funkcionisala u duelu sa Turk Telekomom, pa gosti iz Ankare nisu imali nikakve šanse protiv raspoloženog Obradovićevog tima.

Na kraju, 85:59 u korist Partizana, koji sada zajedno sa Huventudom i Lokomotivom Kubanj drži vrh tabele Grupe A sa skorom 2-0, a Turk Telekom je pretrpeo prvi poraz posle startnog trijumfa nad Metropolitansom.

Već na samom početku utakmice nagovešteno je u kom će smeru ići ovaj duel. Smailagić i Ledej su pogodili trojke za početno vođstvo od 6:0 i za pravi ''štimung'' na tribinama, gde se prema zvaničnim podacima okupilo 6.136 gledalaca.

Uz njihovu podršku, crno-beli su kontrolisali igru i rezultat tokom prvog poluvremena, izuzev u par kriznih minuta, kada su gosti uspevali da vođstvo Partizana učine minimalnim.

Smailagić, Ledej, Panter i Avramović su bili posebno raspoloženi za igru, a crno-beli su u nastavak meča uneli sedam poena prednosti.

I drugo poluvreme Partizan je otvorio pogotkom za tri poena, ovoga puta to je učinio Jam Madar za vođstvo od 44:34, ali vrlo brzo je ta prednost bila i duplirana, kada je domaći tim poveo sa 59:39 posle serije poena Avramovića, Smailagića, Zagorca i Pantera.

Do kraja treće četvrtine Partizan je već imao ''plus 23'', tada je na semaforu pisalo 64:41, pa je u poslednjih deset minuta ostalo da se rutinski završi posao, što su crno-beli i učinili, a poslednje sekunde obeležila je sjajna kontra i atraktivno zakucavanje Trifunovića uz prekršaj za konačnih 85:59.

Na kraju Kevin Panter opet najefikasniji sa 19 poena, ovacijama je pozdravljen pri izlasku iz igre u poslednjoj četvrtini. Smailagić je upisao 13, Madar 12 poena, a Avramović 10 poena. U gostujućem timu nešto bolji od ostalih bili su Amerikanci Džonson sa 14 i Harison sa 13 postignutih poena.

U trećem kolu, 2. novembra, Partizan će dočekati ekipu Huventuda. Biće to pravi spektakl.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke