Moćni Pecarski nedovoljan za Borac, Mega u polufinalu KLS-a!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 24.05.2022.
19:49
Izvor: Sportske.net

Čačani završili sezonu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Mege plasirali su se u polufinalu AdmiralBet Superlige Srbije pošto su nakon pobede na domaćem terenu slavili protiv Borca i u Čačku 82:75 i ukupnim rezultatom 2:0 zakazali duel protiv Crvene zvezde.

Izvanrednu partiju u dvorani kraj Morave odigrao je Marko Pecarski, koji je sa 25 poena bio uz Borišu Simanića najefikasniji igrač na meču, međutim za razliku od bivšeg igrača Zvezde, nekada veliki talenat Partizana se nije radovao.

Mega je mnogo bolje otvorila duel i povela sa 10:0, a posebno se istakao Luka Cerovina u uvodnom minutu meča.

Borac je prve poene postigao tek nakon tri i po minuta kada je Aleksa Novaković pogodio trojku, ali je već na suprotnoj strani uzvratio Boriša Simanić, koji je izuzetno raspoložen ušao u ovaj duel.

Kako je prva četvrtina odmicala igra Borca je bivala sve gore, a Simanić je trojkom uvećao prednost, međutim Pecarki i Lopez su uzvratili na suprotnoj strani.

U međuvremenu Novaković je novom trojkom smanjio zaostatka Borca na minus osam, a isti košarkaš je nastavio u istom ritmu i prednost Mege istopio na samo četiri poena.

Borac je u dobrom svetlu završio prvu četvrtinu, a poenima Marinkovića na asistenciju Novakovića, Borac je nastavio da se približava Megi i početkom druge deonice.

Domaćin je mogao do prvog vođstva početkom druge četvrtine, ali je Novaković posle četiri trojke u nizu promašio petu, međutim Čačani su uskoro preuzeli vođstvo.

Ušlo se u egal deo igre, a Mega se trojkom Mušikića probila do plus pet, a nervoza Borca se sve više osećala kako se meč bližio kraju.

Mega je mnogo sigurnije delovalo u napadu, dok je u finišu prvog poluvremena jedino Marko Pecarski bio raspoložen u redovima Borca. Ipak, gosti su sa sigurnih plus sedam otišli na poluvreme.

Borac je dodao gas u trećoj četvrtini i trojkom Đokovića istopio prednost Mege na svega tri poena, a zatim je Pecarski uz koš-faul doneo izjednačenje Čačanima.

Taman da su ih imali u šaci, košarkaši Borca su ponovo dozvoli da im se Mega odlepi. Izabranici Vlade Jovanovića imali su dvocifrenu prednost pred ulazak u poslednju četvrtinu, ali je Đoković novom trojkom smanjio na devet razlike.

U poslednjoj četvrtini Borac se ponovo opasno približio, ali Mega nije dozvoljavala da ispusti vođstvo i uvek je pojačavala gas kad god mi meč išao ka egalu.

Borac je u jednom trenutku baš "osetio" da može, ali je Aleksa Uskoković brzom reakcijom vratio Megi plus šest, što je bio trenutak posle kojeg se domaćin više nije imao povratka.

Kao što napomenusmo, Simanić je sa 20 poena bio ubedljivo najefikasniji kod pobednika, Uskoković je imao 14 poena, a dva manje Musikić, dok je osim Pecarskog kod Borca bio Novaković ubacio 17, a dvocifreni sa po 11 bili su Čarapić i Đoković.

Polufinalne parove KLS-a čine Mega i Zvezda sa jedne i Partizan FMP sa druge strane, a mečevi će biti kompletirani kada se završi finalna serija AdmiralBet ABA lige između večitih rivala.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke