Mogu li Voriorsi do titule u NBA? Tompson se vraća i hvali Bjelicu

Autor: Nemanja Janošev
utorak 23.11.2021.
23:45
Izvor: Sportske.net

Ko je prvi favorit za osvajanje prstena?

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Jedan od najboljih igrača Golden Stejt Voriorsa u novijoj istoriji Klej Tompson blizu je povratka na parket posle dve propuštene sezone zbog povreda.

On je najpre povredio ligamente kolena, a potom i Ahilovu tetivu zbog čega nije igrao još od leta 2019. godine i finala NBA lige sa Los Anđeles Klipersima. Taman kada je trebalo da se vrati, doživeo je novi peh i krenulo je sve ispočetka.

Voriorsi sa njim i bez njega nisu isti tim. Lutali su prethodne dve sezone posle godina dominacije, a ove deluju kao ozbiljan sastav sposoban da uzme prsten. Sve to, bez njega, što ga čini dodatno gladnijim.

"O da, mislim da možemo do titule. Skor 15-2 je pokazatelj. Imamo odbranu koja je među tri najbolje u ligi, napad nam je sjajan, a ja čak ni ne igram. Gladan sam dokazivanja, gladan pobeda i motivisaniji sam nego ikad- Želim tu titulu, toliko je želim", poručio je Tompson.

Osvrnuo se i na roster koji ekipa Stiva Kera ima u ovom trenutku. Između ostalih, stigao je Nemanja Bjelica, koji ima ulogu sa klupe, ali to radi na maestralan način.

"Verujemo našim rukovodiocima. Ne bismo imali uspeh kakav smo imali da nije bilo njih... Igrači koje smo doveli su se uklopili prelepo. Izabrali smo neke odlične momke poput Ota (op. aut. Porter Džunior) i Nemanje (op. aut. Bjelica), Tu je i nekoliko talentovanih igrača koje imamo. Neverovatno je i moramo se zahvaliti našim trenerima i čelnicima na tome", dodao je Klej Tompson.

On je u procesu povratka na parket, ali trener Stiv Ker nije želeo da precizira koliko vremena će mu tačno biti potrebno da se vrati igranju utakmica. Naveo je da će kroz nekoliko nedelja moći da se izdvoji tačan datum povratka, a američki mediji otkrivaju da će to biti 24. decembra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke