Moka Slavnić u neverici, da li se Pešić samo šalio?! ''Možda hoće Durenta...''

Autor: Darko Mitrović
sreda 16.02.2022.
18:19
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Jučerašnja izjava selektora Pešića izazvala prve reakcije njegovih kolega.

Serijal Zlatni momci/Dragana Stjepanović
Serijal Zlatni momci/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Tema ulaska stranaca u reprezentaciju Srbije juče je ponovo aktuelizovanaposle intervjua koji je selektor Svetislav Pešić dao za Tanjug TV, gde je ostavio otvorenom mogućnost da uskoro i neki stranac sa srpskim pasošem zaigra za naš nacionalni tim.

''Poslednjih nekoliko godina, 10 ili 11 Amerikanaca dobilo je srpske pasoše. Neki nisu uopšte u Srbiji, neki su vrlo važni igrači ili u Partizanu ili u Crvenoj zvezdi ili su bili. Pa, nisam lud da ne računam, ja moram da računam ne sve. Naši potencijali su se smanjili'', rekao je, između ostalog, Pešić.

Zanimljivu reakciju na ove Pešićeve reči imao je Zoran Moka Slavnić koji je u izjavi za ''Informer'' izrazio nadu da se selektor samo šalio.

''Pešić je šaljivdžija. On voli da se šali! Kakav stranac? Da mi dotle dođemo.... Mi smo jedini 'preživeli' u bivšoj Jugoslaviji, za razliku od bivših republika koje praktično ne postoje. Slovenija je jednom nešto uradila i ko zna kada će se to ponoviti. Naša snaga je u smeni generacije i forsiranju mladih. To za sada ide izuzetno i zato kažem da se Pešić verovatno šalio. Mnogo bih voleo da njegova misija uspe, što mu i želim. Bio sam prvi koji je podržao njegovu kandidaturu'', rekao je Slavnić i dodao:

''Pošto mi je dobar prijatelj, voleo bih da sam to sa njim ispolemisao. Šta da uzme? Centra, strelca, beka, MVP... Imamo MVP tri takmičenja. Koji bi to strašan stranac zamenio Micića, Teodosića, koji to centar da igra umesto Jokića? Možda je mislio da će mu doći Durent ili neko od ovih NBA zvezda'', zaključio je Slavnić.

Isti izvor prenosi i izjavu Vlade Đurovića, još jednog iskusnog trenera, koji ima nešto drugačije mišljenje od Slavnića.

''Nisam o tome razmišljao, ali ako on tako kaže podržao bih ga. Verovatno ima razlog. Što se mene tiče politika je uvek bila da ne uzimamo strance. Mi da imamo kompletnu reprezentaciju nema ne treba stranac. Taj stranac mora da bude mnogo dobar igrač, nije to tako lako naći'', izjavio je Đurović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke