Monako nemilosrdan prema očajnom Milanu

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 26.01.2023.
22:50
Izvor: Sportske.net

Gosti ravnopravni samo do sredine treće četvrtine.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Košarkaši Monaka savladali su Olimpiju iz Milana na svom terenu rezultatom 101:88 u 21. kolu Evrolige.

Tim Saše Obradovića je nastavio svoju odličnu kampanju ove sezone, sada ima skor 13-8 i ostao je u konkurenciji za prednost domaćeg terena u plej-ofu. Milano je sa druge strane produžio agoniju u elitnom takmičenju, pa je sa učinkom 6-15 zakucan za dno tabele, iako je pre početka sezone važio za ozbiljnog kandidata za odlazak na fajnal-for.

Pružili su izabranici Etorea Mesine večeras snažan otpor domaćem sastavu, ali samo do nekog 25. minuta, kada su kao i u većini mečeva ove sezone ostali bez snage i potpuno potonuli. 

Monako je konstantno vodio, ali nikako nije uspevao da se odlepi. Na poluvremenu je bilo "plus 7", a Džon Braun je početkom treće četvrtine prvi put odveo "kneževe" na dvocifrenu razliku.

Međutim, Milano se nije dao, vratio se, pa je poenima Dešona Tomasa prišao na 69:68. Tomas je potom promašio dodatno slobodno bacanje za izjednačenje, a Monako je odbio ovaj nalet i treću četvrtinu završio sa vođstvom od 80:74.

Milano je "slomljen" u prvoj polovini poslednje deonice. Monako je pojačao ritam, a trojkom Džordana Lojda je otišao na, do tada, najvećih "plus 12" (90:78) na 6 minuta i 20 sekundi pre kraja. U finišu je Monako rutinski odradio posao, povećao prednost i upisao novi trijumf.

Najefikasniji kod pobednika bio je Okobo sa 19 poena, a imao je i sedam asistencija. Poen manje ubacio je Džejms, a 15 je dodao Džon Braun.

Luvavu Kabaro je postigao 19 poena za Milano. Pratio ga je Mitro-Long sa 14.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke