Monako utišao "grotlo", vratio brejk Makabiju i poveo sa 2:1!

Autor: Mladen Heleta
utorak 02.05.2023.
22:11
Izvor: Sportske.net

"Kneževi" će prekosutra imati meč loptu za fajnal-for.

EPA-EFE/ATEF SAFADI
EPA-EFE/ATEF SAFADI

Povezane vesti

Košarkaši Monaka savladali su Makabi u Tel Avivu sa 83:78 i sada vode sa 2:1 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige koja se igra na tri pobede.

Makabi je iz Monte Karla doneo kući odličnih 1:1, večeras je Monako dočekao pravi "pakao" u dvorani, ali Saša Obradović je sjajno pripremio ovaj meč, pa je njegova ekipa vratila brejk i preuzela kontrolu nad ovom serijom.

Gosti su vodili od početka do kraja, Makabiju su odsečeni najjači aduti i Monako je upisao apsolutno zaslužen trijumf.

Monako je u prvom poluvremenu sve vreme bio u prednosti koja nije prelazila u dvocifrenu, ali je Makabi prilično sigurnom igrom držan na distanci. Nakon 20 minuta igre izabranici Saše Obradovića bili su na "+9".

Isti tempo je nastavljen i u trećoj četvrtini. Makabi je u nekoliko navrata prilazio na "-3", ali je Monako tada pronalazio rešenja i odbijao nalete domaćih. Razlika je konstantno varirala od tri do devet u korist Monaka, a na kraju je ipak bilo "+3", posle trojke Kolsona, pa se u odlučujućih deset minuta ušlo sa rezultatom 60:57 za "kneževe".

Ništa se nije promenilo ni u poslednjoj deonici. Makabi je pokušavao na krilima publike, ali ovo nije bilo njegovo veče. Džejms, Lojd i Motiejunas su imali odgovor na svaki trzaj "ponosa Izraela", pa je Monako slavio bez drame u finišu.

Majk Džejms je predvodio Monako sa 21 poenom, a pratio ga je Lojd sa 15.

Kod domaćih, 17 poena Kolsona, a 16 Boldvina. 

Četvrta utakmica se igra prekosutra, ponovo u Tel Avivu. Monako će se tada boriti za plasman na fajnal-for u Kaunasu, a Makabi će probati da se izbori za peti meč i povratak u Monte Karlo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke