Monako očajan, Virtus sipao trojke!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 13.10.2023.
20:59
Izvor: Sportske.net

Pobeda Italijana u Kneževini.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Virtus je rasturio na komade ekipu Monaka. 

"Kneževi" su stigli i do drugog poraza na startu Evrolige, a danas su na svom terenu poraženi od Virtusa, donekle i neočekivano, bilo je 59:83.

Odlična odbrana Virtusa u prvih pet minuta, a posle četiri uzastopna poena Belinelija i trojke Haketa, gosti su stigli do 7:14. Mini serijom Ifea Ludnberga sa pet uzastopnih poena otišlo se na prvi mini odmor, Virtus je imao +8.

Trojkom Ognjena Dobrića gosti odlaze i na 11 poena viška, a Šengelija je domaćina dodatno dotukao za 16 poena viška... Maksimalnih 19 poena viška je bilo posle trojke Ifea Lundberga, ali je potom ekipa Virtusa malo pustila gas.

Zahvaljujući Motejunasu i Džejmsu Monako je uspeo da se vrati na samo 10 poena zaostatka, ali su onda usledile dve trojke gostiju preko Belinelija i Šengelije.

Bilo je prilično jasno da će gosti pobediti kada je Belineli pogodio novu trojku za novih maksimalnih +19, domaći jednostavno ništa na drugoj strani nisu uspevali da pogode, pogodili su svega dve trojke do tog trenutka. 

Trojke su pljuštale, posle Mikijeve je bilo i +25, pogodio je Dobrić novu...

Poslednja deonica je bila čista formalnost, igralo se zbog koš količnika.

Džejms je imao 14 poena i bio je jedini dvocifren u svojoj ekipi, dok su u Virtusu lepo bili raspoređeni poeni, Lundberg je imao 14 poena, Belineli 13, Smit i Šengelija po 12, dok je naš Dobrić dodao 9 poena. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke