Monako deklasirao Barsu i spustio je na treće mesto

Autor: Mladen Heleta
petak 29.12.2023.
22:55
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija tima Saše Obradovića.

@ASMonaco_Basket
@ASMonaco_Basket

Povezane vesti

Košarkaši Monaka pobedili su Barselonu na svom terenu rezultatom 91:71, u poslednjoj utakmici 17. kola Evrolige, kojom je stavljena tačka na prvi deo regularne sezone.

Izabranici Saše Obradovića su bili puno bolji rival, nadvisili su Katalonce u svim košarkašim parametrima i zasluženo su slavili.

Sada imaju skor 10-7, kao i Panatinaikos, Fenerbahče i Makabi. Ispred ove grupe timova je upravo Barselona, koja je sa učinkom 11-6 pala na treće mesto, iza Real Madrida i Virtusa.

Monako je prvu četvrtinu dobio sa 27:15 i već tada je jasno stavio do znanja da će on biti taj koji će se pitati na ovom meču.

Tako je i bilo, šampion Francuske se za sve pitao do samog kraja i apsolutno je kontrolisao situaciju, Barsa je imala nekoliko pokušaja da se vrati, ali oni su bili neuspešni i svi njeni napadi su lako odbijeni od strane raspoloženog Monaka.

U poslednjem periodu je Barselona potpuno razbijena, Monako je išao do +30 i potvrdio da polako i on hvata zalet pred velike borbe za što bolje pozicije u plej-ofu u nastavku sezone.

Majk Džejms je blistao kod pobednika sa 20 poena, pet skokova i pet asistencija. Dialo je dodao 19 poena, a Blosomgejm 11.

Kod gostiju, 15 poena Parkera i 10 našeg Nikole Kalinića, koji je imao i pet skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke