Mornar loše počeo, ali okreću se ABA ligi - Sledi Cibona

Autor: Sportske Net
nedelja 19.09.2021.
14:44
Izvor: Sportske.net

Nema odustajanja u kod Barana.

ABA liga/Mornar/MEDIA Pro
ABA liga/Mornar/MEDIA Pro

Povezane vesti

KK Mornar iz Bara priprema se za predstojeću sezonu u ABA ligi, ali i FIBA Evokupu, pošto nisu uspeli da se plasiraju u FIBA Ligu šampiona. Od njih je bio bolji  Kalev rezultatom 104:89 u kvalifikacijama. 

Barani bi trebalo da budu u grupi sa Bahčešehirom iz Turkse, holandskim Leiden i ttrećom ekipom iz kvalifikacija. Šef struke crnogorskog tima Mihailo Pavićević rekao je da njegov tim nije bio na visini zadatka, kao na pripremnim utakmicama. 

"U najavi turnira koji je ostao iza nas,  rekao sam da još nisam stekao pravu sliku koliko moja ekipa može. Trebaće tu vremena. A ovo je bila prva utakmica i to u gostima. Kalev je imao podršku navijača, mi se u tim uslovima nismo pokazali kako sam očekivao, posebno jer smo u pripremnim utakmicama prikazali dosta pozitivnih stvari. Nismo bili ni bleda senka one ekipe iz pripremnih utakmica, pre svega defanzivno”, rekao je Mihailo Pavićević, pa dodao:

“Nismo imali agresivnost na spoljnim pozicijama. Samo smo na početku prve čevrtine držali odbranu, od sredine druge četvrtine, odbrana se raspala. Dozvoljavali smo otvorene šuteve njihovim najboljim poenterima, a kad nekog razigraš, onda ga je teško zaustaviti”.

ABA liga samo što nije počela, a Mornar prvu utakmicu igra sa Cibonom 24. septembra, kod kuće. 

"Moramo da nastavimo sa radom, da dobro izanaliziramo utakmicu protiv Kaleva, ali i neke prethodne koje smo igrali. Da vidimo gde nam je najveći problem, da na tome radimo i budemo strpljivi i uporni u tom radu, kako bismo protiv Cibone ušli što spremniji u meč. Cibona je, sigurno, ekipa za respekt,  ekipa koja je kroz utakmice u pripremnom periodu pokazala da sa dosta optimizma ulazi u takmičenje u ABA ligi", zaključio je Pavićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke