Mornar pao posle drame, Gran Kanarija se osvetila u Baru

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 02.03.2021.
20:31
Izvor: Sportske.net

Barani stigli do četvrtog uzastopnog poraza u Evrokupu.

BETAPHOTO/ABA liga/Cibona/Ivan Santro/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Cibona/Ivan Santro/DS

Povezane vesti

Košarkaši Mornara stigli su do četvrtog uzastopnog poraza u TOP 16 fazi Evrokupa pošto su u veoma uzbudljivom meču 5. kola poraženi na svom terenu od Gran Kanarije 85:81.

Uprkos više nego zadovoljavajućoj partiji tima Mihaila Pavićevića, nezaustavljiv u pobedničkom timu bio je Ej-Džej Sloter, koji je postigao 22 poena uz tri skoka i četiri asistencije.

Mornar je ekspresno poveo zahvaljujući dve uzastopne trojke Dereka Nidama, ali su kako je četvrtina odmicala gostujući tim počeo da se približava.

Osim kratko prepuštanja vođstva rivalu, tim iz Bara je držao prednost tokom uvodnih 10 minuta igre, a osim Nidama tome su kumovali Džoni Hamilton i Marko Jeremić, koji su crnogorskom timu doneli plus devet na kraju uvodne deonice.

Važnu trojku na startu druge četvrtine postigao je Nemanja Gordić, ali je konce igre domaćih pokušao da pomrsi Ej-Džej Sloter, koji maltene sam držao priključan protiv rivala.

Polovinom druge deonice Jeremić je preuzeo stvar u svoje ruke donevši plus 12 Mornaru.

Sloter je nastavio sa nepogrešivih procentom šuta, ali je nenadmašni Nidam na poluvreme odveo Mornar sa plus 10.

Početkom treće četvrtine usledila je kriza igre Mornara što su gosti uspeli da iskoriste i približe se na svega četiri poena zaostatka.

Odgovor je stigao od Uroša Lukovića koji nije dozvolio preokret, barem na kratko, pošto su gosti zahvaljujući Sloteru nastavili da kidišu.

U ovom delu igre istakao se i Tomas Dimsa, koji je trojkom na dva i po minuta pre kraja istopio prednost Mornara na samo jedan poen razlike.

Usledila je prava rezultatska klackalica, a Mornar je u poslednju četvrtinu ušao sa pola koša prednosti zahvaljujući poenima Gordića.

U odlučujućoj četvrtinu usledila je prava rezultatska klackalica, ali je ključni faktor u gostujućem timu bio Havijer Beiran, koji je briljirao u ovom delu igre.

Upravo je zahvaljujući njemu Gran Kanarija stigla do plus sedam na pet i po minuta pre kraja.

Usledila su četiri uzastopna poena Tejlora Smita i paklena završnica u kojoj je ključnu trojku pogodio Beiran na manje od minut do kraja.

Gran Kanarija je stigla do plus pet, Jeremić je uzvratio trojkom, ali je Sloter bio siguran sa penala i Gran Kanarija je odnela pobedu u Baru.

Najzapaženiji u redovima domaćih bio je Nidam sa 17 poena uz četiri skoka i sedam asistencija.

Dvocifreni su bili i Jeremić sa 15 poerna, dok su po 11 ubacili Gordić i Smit.

Kod pobednika istakli su se naročito u drugom poluvremenu Dimsa sa 15, Beirin sa 12 i Kosteljo sa 10 poena.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke