Mornar pao u Železniku, Čović i Nenadić uzdrmali Barane

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 05.04.2021.
19:55
Izvor: Sportske.net

Drugi uzastopni poraz gostiju.

FMP
FMP

Povezane vesti

Košarkaši Mornara stigli su do drugog uzastopnog poraza u ABA ligi pošto su nakon Partizana izgubuli i od FMP-a u Železniku 94:92 u meču 24. kola koji su obeležili Filip Čović i Nemanje Nenadića.

Čović je bio alfa i omega pobedničkog tima koji je postigao 26 poena uz pet skokova i osam asistencija, dok je pet poena manje imao Nenadić.

Posebno raspoložen u prvom delu igre bio je Čović, koji je prvo poluvreme završio sa 15 poena.

Upravo je ovaj košarkaš sa šest poena u nizu doveo "pantere" u vođstvo od plus sedam polovinom prve deonice.

Čović je nastavio sa sjajnim igrama tokom uvodne četvrtine postigavši trojku za za plus osam.

Sa druge strane, gosti su parirali preko Marka Jeremića i Dereka Nidama, ali je kraj prve četvrtine FMP dočekao sa plus sedam nakon poena Nenadića.

Drugu deonicu domaćin je krenuo silovito stigavši za kratko vreme do dvocifrene prednosti nakon sjajne role Nenadića.

Već polovinom druge četvrtine domaćin je imao plus 14 nakon poena Stefana Đorđevića, a maksimalnih 16 poena viška doneo je Čović sa penala.

Sjajno poluvreme Nenadić je krunisao trojkom za velikih plus 15 kojim je domaćih otišao na odmor.

Treća četvrtina protekla je u daleko boljoj igri gostiju iz Bara, koji su nadoknadili veliki zaostatak i u poslednju deonicu ušli sa prednošću od dva poena nakon izuzetne role Isaije Vajtheda.

Delovale je da ću domaći na umoru snaga i da je sjajna treća deonica gostiju samo uvod u potpuni slom FMP-a u odlučujućoj, ali tako nije nije.

Izabranici Vanje Guše su posle četiri minuta igre preko Nenadića i Čovića stigli do plus sedam, a ovaj potonji je na polovini deonice doneo i dvocifrenu razliku svoj timu.

Drama ipak nije izostala pošto je Mornar postepeno topio prednost "pantera", a u poslednja dva minuta ušlo se sa nerešenim rezultatom.

Pobedu domaćinu obezbedio je Šešlija posle asistencije Čovića na 20-ak sekundi pre kraja.

U redovima gostiju ubedljivo najbolji pojedinac bio je Vajthed sa 25 poena, dok je drugi strelac Nidam ubacio čak devet poena manje.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke