Mornar pred Zvezdu: "Gostujemo najboljoj ekipi u AdmiralBet ABA ligi"

Autor: Sportske Net
nedelja 30.01.2022.
12:51
Izvor: Sportske.net

Utakmica je na programu danas od 17 sati.

Cibona/Mihal Jacic
Cibona/Mihal Jacic

Povezane vesti

Košarkaši Mornara u okviru 18. kola AdmiralBet ABA lige gostuju Crvenoj zvezdi u Beogradu. Ekipa Mihaila Pavićevića je u dobroj formi, nakon očajnog starta sezone je upisala sedam pobeda na poslednjih devet utakmica.

"Gostujemo najboljoj ekipi u ABA ligi, pravljenoj za Evroligu, koja to svojim igrama i rezultatima pokazuje. Zvezda je sastavljena od proverenih, iskusnih, izuzetno kvalitetnih igrača. Na svakoj poziciji ima dva ili tri podjednaka igrača. Ima više od 12 košarkaša koji su spremni da igraju na istom nivou", istakao je Pavićević pred današnji meč 18. kola.

"Crveno-beli” su nakon oporavka od koronavirusa imali tri vezana gostovanja. U ponedeljak su savladali Cedevita Olimpiju u Ljubljani, a u četvrtak imali još jedan težak i iscrpljiv duel u Grčkoj.

"Ne delimo ekipe na bolje i gore, svakog protivnika shvatamo podjednako. Pokušaćemo da iskoristimo eventulni umor domaćih, jer su imali već dve jake utakmice ove sedmice. Pred ovakve mečeve koristi se obično onaj izraz 'nemamo šta da izgubimo'. Sa tim nikad nisam bio saglasan, uvek kažem da imamo šta da izgubimo - utakmicu. Mi i treniramo zbog utakmica" naglasio je 63-godišnji stručnjak, pa dodao:

"Sigurno ćemo u meč ući sa željom i voljom da se pokažemo u što boljem svjetlu i da eventualno iskoristimo njihove slabosti i neku vrstu umora. Ipak, trebalo bi biti objektivan - sve zavisi od Crvene zvezde, jer je kvalitet isključivo na njenoj strani. Ako odigra kao protiv Olimpijakosa ili u Ljubljani, onda se ona pita. Želimo da se nadigravamo, a pokušaćemo da ne razočaramo svoje navijače", zaključio je Pavićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke