Mornar prelomio žilavi Borac u finišu, Barani se odmakli od zone ispadanja

Autor: Filip Rodic
nedelja 12.03.2023.
21:44
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Morana savladali su čačanski Borac 104:99 u meču 21. kola AdmiralBet ABA lige.

ABA LIGA/Mornar Barsko zlato -Media Pro
ABA LIGA/Mornar Barsko zlato -Media Pro

Povezane vesti

Mesto na tabeli Morana i Borca ne uliva poverenje što se tiče kvaliteta košarke, ali je meč u Baru bio vrlo rezultatski izjednačen.

Domaćini su bolje održavajući do dva poseda prednosti, ali nikako da dođu do dvocifrene razlike. Borbeni Čačani se nisu rano predali već su uzvratili u finišu druge deonice serijom 10:0 za prednost na poluvremenu 55:53.

Tokom neizvesnog drugog poluvremena nije se znalo ko bi mogao da preuzme momentum i dođe do sigurne pobede. Barani su presudili gostima serijom 13:0, koja je počela na 6:07 do kraja i pri prednosti Borca 94:91. Plenio je Balša Živanović sa čak 11 poena u tom nizu. 

Živanović, Nemanja Vranješ i Marko Pecarski su sa po 16 poena bili prvi na listi strelaca u pobedničkom sastavu. Spoljni tandem je šutirao 7/12 za tri na ovom meču, dok je mladi centar uhvatio i 10 skokova. Kristijan Džouns ih je partio sa 14, Antonio Vranković je ubacio 12 poena.

Kod gostiju je daleko najraspoloženiji bio Hanter Hejl sa 31 poenom

Mornar je ovom pobedom na skoru 6-13 i uspeo je da se odmakne od timova sa dna tabele AdmiralBet ABA lige Borca i MZT-a. Iznad njih je Igokea sa 6-14.

U sledećem kolu AdmiralBet ABA lige Mornar gostuje Splitu, Borac igra protiv Mege.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke