Mornar sa trojicom novajlija protiv Partizana

Autor: Darko Mitrović
subota 28.01.2023.
21:40
Izvor: Sportske.net

Jedan od njih je doskora igrao u Partizanu.

AdmiralBet ABA liga/Mornar-Barsko zlato/Media Pro
AdmiralBet ABA liga/Mornar-Barsko zlato/Media Pro

Povezane vesti

Ekipa Mornara je jedno od najvećih razočaranja ove sezone. Umesto očekivane borbe za plasman u plej-of, Barani se bore za opstanak, a u nedelju od 19 časova očekuje ih jedno od najtežih gostovanja - protiv Partizana u ''Pioniru''.

Mornar je u prošlom kolu prekinuo seriju poraza trijumfom nad Cibonom, ali je odmah posle tog meča ostao bez svog najboljeg strelca Derona Rasela.

Samo dan kasnije stigla je njegova alternativa - Džordan Goldvajer koji će sutra debitovati protiv Partizana, a uz njega Mornar ima još dvojicu novih igrača koji su nedavno pojačali njihov tim i još uvek se uklapaju u novu sredinu. To su centar Kristijan Dion Džons i doskorašnji bek Partizana Gregor Glas.

Mornar skoro tri meseca nije pobedio u gostima, pa se pobeda sada i najmanje očekuje od njih.

"U drastičnoj promenjenom sastavu idemo na megdan jednoj od najboljih ekipa u (AdmiralBet) ABA ligi, ali i izuzetno kvalitetnom evroligašu. S jedne strane je ova utakmica teška, sa druge laka, jer niko od nas neće očekivati čudo u Beogradu. Svakako je potrebno da se izvuče maksimum, jer ako makar malo podbacite možete da doživite katastrofu. Koristimo svaki dan i trening za adaptaciju novih igrača", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Slično razmišlja i bivši centar Partizana Marko Pecarski.

"Imamo tri nova igrača, više sa nama nije Deron Rasel, što je problem. Dobili smo poslednju utakmicu, nadam se da smo izašli iz rezultatske krize, a o Partizanu ne treba trošiti reči, jer se vidi kakve partije pruža u Evroligi. Pokušaćemo da damo maksimum", istakao je Pecarski.

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke