Mornar sprema novi transfer kao ''šlag na tortu'': ''Ako to završimo...''

Autor: Darko Mitrović
subota 30.07.2022.
21:56
Izvor: Sportske.net

Barani blizu kompletiranja ekipe.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Ekipa Mornara je značajno rekonstruisana ovog leta, stiglo je nekoliko kvalitetnih pojačanja, ali posao još nije završen.

Prvi čovek Mornara Đorđije Pavićević govorio je za ''Radio Bar'' i tom prilikom otkrio da je njegova velika želja da se Džejkob Pulen vrati iz Cedevita Olimpije i Mornar.

"U prvom planu je povratak Pulena. Ukoliko to završimo, mislim da bi Pulen i Mihailović bili prave vođe ove ekipe u AdmiralBet ABA ligi i da bi mladi igrači uz njih dvojicu pružili 50-70 odsto više na parketu. Ako ne dođe do realizacije transfera sa Pulenom, gledaćemo da dovedemo nekog sličnog igrača", izjavio je Pavićević za Radio Bar.

Najavio je da bi Mornar mogao naredne sezone da igra još lepšu košarku, a dosta se očekuje od debitanata u Evropi - Mbake Dionga, Fetsa Rasela i Delontea Brauna.

"Od svih 'rukija koji su se pojavili ove godine, naša tri su možda i ponajbolja, a to će vreme i pokazati. Mi ćemo se potruditi da im prvi dolazak iz Amerike u Evropu prođe što bezbolnije", rekao je Pavićević.

Kako u ovom trenutku izgledaju sastavi učesnika AdmiraBet ABA lige za sledeću sezonu možete svakodnevno da vidite u našem blogu.


Ono što je za sada neizvesno je to da li će Mornar igrati na evropskoj sceni sledeće sezone.

"Napravljen je previd u kancelariji našeg kluba, mogu samo sebi da skačem u stomak, nikome drugome, a i kancelarija KSCG bila je nemarna. Posle 15-ak dana prosleđen je dopis iz FIBA i to na mejl koji se retko otvara, pa je došlo do cajtnota za prijavu za kvalifikacije za Ligu šampiona. Poslali smo dopis i zakasnili, a FIBA radi po propisima. Što je najgore, zakasnili smo sa prijavom i za FIBA kup. Te stvari ozbiljnom klubu ne smeju da se dešavaju. Ali, dobili smo tvrdo obećanje da smo prvi na listi čekanja da uskočimo u FIBA kup, koji pre početka uvek otkaže neka ekipa, obično ona koja ne prođe u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa odustane i od FIBA kupa", objasnio je Pavićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke