Mornar u Železniku traži prvu pobedu u AdmiralBet ABA ligi, FMP čeka težak zadatak!

Autor: Ivan Cvetković
subota 16.10.2021.
12:15
Izvor: Sportske.net, Beta

Košarkaši FMP-a dočekuju sutra Mornar iz Bara, u utakmici četvrtog kola AdmiralBet ABA lige.

KK Cedevita Olimpija/Ales Fevzer
KK Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Povezane vesti

Trener košarkaša FMP-a Nenad Stefanović rekao je danas da je kvalitet Mornara mnogo veći od onoga što govori stanje na tabeli i dodao da njegova ekipa u predstojećem meču AdmiralBet ABA lige mora da ispuni sve defanzivne i ofanzivne zadatke ako želi pozitivan rezultat.

"Posle izuzetno teške i naporne utakmice u Ljubljani gde smo ostvarili veliku pobedu, očekuje nas još jedna zahtevna utakmica. Ovog puta igramo na domaćem terenu, sa timom čiji je kvalitet značajno veći od onoga što govori stanje na tabeli. To više govori o tome koliko je liga jaka i koliko svako svakoga može da pobedi", rekao je Stefanović, prenosi klub.

Košarkaši FMP-a dočekuju sutra Mornar iz Bara, u utakmici četvrtog kola AdmiralBet ABA lige.

Posle tri odigrana kola, ekipa iz Železnika ima dve pobede i poraz, dok je Mornar sezonu počeo sa tri poraza.

Govoreći o Mornaru, Stefanović je naveo da je to "atletski dobar tim koji puno trči, uzima puno šuteva za tri poena i pogađa ih u visokom procentu".

"Na nama je da energetski budemo na, sada već za nas uobičajenom nivou, a da probamo da ispunimo defanzivne i ofanzivne zadatke. Nadamo se da će to biti dovoljno za povoljan rezultat za nas", rekao je on.

Trener FMP-a je naveo i da se nada da će hala biti punija nego što je to bio slučaj protiv Igokee.

"Mislim da su momci to svojim zalaganjem i rezultatima zaslužili", rekao je Stefanović.

Košarkaš FMP-a Geret Nevels rekao je da veruje da će Mornar "po svaku cenu" pokušati da ostvari prvu pobedu u sezoni i da će igrati veoma čvrsto.

"Najgora stvar koju mi možemo da uradimo je da izađemo na teren sa nedovoljnim respektom prema našem rivalu. Ne smemo da dozvolimo da se opustimo i da se zadovoljimo pobedama koje smo do sada ostvarili. Moramo da ostanemo fokusirani, igramo na način na koji smo do sada igrali i da probamo da upišemo novu pobedu", rekao je Nevels.

Utakmica FMP - Mornar na programu je sutra od 19.00.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke