Motejunas: "Zvezda nije obezbedila Evroligu"

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 23.05.2024.
17:50
Izvor: Sportske.net

Novi momenti...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Iako se računalo da je Crvena zvezda osvajanjem AdmiralBet ABA lige obezbedila plasman u Evroligu, to još uvek nije sigurno.

Generalni direktor Evrolige Paulijus Motejunas rekao je da titula u AdmiralBet ABA ligi više ne znači i automatsko učešće u elitnom takmičenju.

Titula u regionalnom takmičenju i u nekoliko ranijih sezona nije zvanično značila Evroligu, ali se to podrazumevalo i do sada se nije desilo da prvak ABA lige ne ode u evropsku elitu.

Motejunas je u razgovoru za BasketNjuz poručio da će klubovima izneti kriterijume ocenjivanja, nakon čega će oni sa stalnim licencama doneti konačnu odluku.

"Biti šampion više ne znači učešće u takmičenju. Više nije situacija - pobediš i uđeš. Mesto u domaćim šampionatima više nije važno. Svako ima šansu, razgovaramo sa svakim. Moj zadatak je da iznesem kriterijume ocenjivanja kako bi klubovi to mogli da vide i razumeju", rekao je Motejunas, uz obrazloženje da će konačnu odluku doneti klubovi sa stalnim licencama Evrolige.

To znači da Crvena zvezda, prema ovom pravilniku Evrolige, nema automatsko učešće u najvažnijem klupskom takmičenju, već će konkurisati za četiri "specijalne pozivnice" zajedno sa Partizanom, Valensijom, Virtusom i Albom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke