Može i bez Embida, Siksersi prvi polufinalisti Istoka!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 22.04.2023.
21:24
Izvor: Sportske.net

Preokret Siksersa u četvrtom meču protiv Netsa.

AP Photo/Frank Franklin II
AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Ubedljiva pobeda i plasman u polufinale konferencije, Filadelfija je sa 4:0 savladala Netse. Danas preokret, bilo je 88:96. 

Izostanak Embida je, naravno, prijao domaćinu, Bruklin je imao i dvocifrenu prednost tokom prve četvrtine, pre svega zahvaljujući raspoloženom Dinvidiju.

U drugoj se nije mnogo toga promenilo u igri oba tima, da bi u trećoj ekipa Filadelfije zaigrala daleko bolje, pre svega u odbrani.  Svega jedna trojka Netsa iz devet pokušaja, imali su gosti i potpunu kontrolu pod obručem u skoku, napravili čak pet skokova u napadu što je rezultiralo i vođstvom. 

Vratili su se domaći, poveli sa 72:70 u poslednjoj četvrtini, ali je onda Melton pogodio trojku, a onda pogađa i Heris pa je gost imao lepu prednost u finišu, posebno posle nove trojke Meltona koji je bio "x faktor" večerašnjeg meča. 

Melton je nastavio da briljira u poslednjoj deonici, a kada je Rid pogodio za 89:76 na 2:35 do kraja, bilo je jasno ko će dalje. 

Heris je imao 25 poena i 12 skokova, Maksi je dodao 16, Harden 17 poena, 8 skokova i 11 asistencija, a Melton je imao 15 poena. Kod domaćina Dinvidi 20 poena. 

Filadelfija će u polufinalnim duelima Istoka igrati protiv boljeg iz duela Atlante i Bostona, tamo je trenutno 2:1 za Seltikse. Što se tiče Netsa, oni su izgubili deset uzastopnih mečeva u plej-ofu NBA lige. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke