Može li Crvena zvezda do Top 8 Evrolige i šta joj je za to neophodno?

Autor: Nemanja Janošev
subota 04.12.2021.
17:16
Izvor: Sportske.net

Koliko je ovo realno?

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde trenutno imaju negativan skor u Evroligi ove sezone, ali nije nemoguće da se domognu mesta među najboljih osam.

Dejan Radonjić konačno ima kompletan roster, a zbog blaže povrede zadobijene u Sankt Peterburgu, protiv Zenita nije mogao da računa na Nikolu Ivanovića. No, to im nije smetalo da trijumfuju i tako upišu petu pobedu iz 13 utakmica.

Srpski i regionalni šampion je trenutno na skoru od pet pobeda i osam poraza što je dovoljno za 12. poziciju u regularnom delu sezone. U minuloj kampanji je 20 pobeda bilo dovoljno za plasman u Top 8 fazu prema novom formatu, pa se procenjuje da između 18 i 20 trijumfa obezbeđuje dotičnoj ekipi prolazak u eliminacionu fazu.

Do kraja sezone ostalo je još 21 runda, što znači da bi Crvena zvezda morala da trijumfuje u barem 12 utakmica, a to procentualno iznosi 62 odsto.

 Prvobitno je neophodno da ekipa dođe blizu pozitivnog skora, a u narednih sedam mečeva u Evroligi, čak šest igraju u Beogradu i to bi mogao da bude značajan indikator ka strmom planinarenju ekipe Dejana Radonjića.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke