Može li se Fener odbraniti od Partizana? Itudis bez Dorsija protiv Armanija

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 20.03.2023.
18:40
Izvor: Sportske.net

Nije još uvek uhvatio pređašnju formu.

EPA-EFE/CLEMENS BILAN
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea dočekuju sutra u 'Ulker areni' ekipu Armanija iz Milana u okviru odložene utakmice 24. kola Evrolige.

Meč je prvobitno odložen zbog zemljotresa koji je pogodio Tursku, te je novi termin naknadno odabran za 21. mart. 

Armani je porazom u prošlom kolu zapečatio svoja nadanja o potencijalnom plasmanu u Top 8, ali Fenerbahče ima za šta da se bori, a to je što bolja pozicija pred ulazak u plej-of. 

Ono što je vrlo važno za tim Dimitrisa Itudisa pred ovu utakmicu jeste izostanak Tajlera Dorsija koji nema pravo da igra duel protiv Armanija jer nije bio registrovan za momenat kada je taj susret prvobitno zakazan (11. februar). Dorsi je od 1. marta stavljen na raspolaganje grčkom strategu u evroligaškim utakmicama.

Grčki reprezentativac je odigrao tri meča za Fener do sada i prosečno beleži 4.3 poena po utakmici. To je daleko od predstava koje je pružao u dresu Olimpijakosa pre nego što se otisnuo u NBA.

Fenerbahče je na skoru 17-11 i nije izvesno da će završiti na 5. mestu gde se trenutno nalaze. Makabi i Partizan prete da ih ugroze do samog finiša regularnog dela sezone budući da imaju pobedu manje uz meč više.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke