Musa ''sipao'' trojke, ''Ćaćo'' i Ljulj u elementu - Real ide u polufinale!

Autor: Darko Mitrović
sreda 31.05.2023.
22:55
Izvor: Sportske.net

Madriđani se pridružili Huventudu.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Madridski Real ne prestaje da ređa pobede, a tu fantastičnu seriju počeo je još od famozne tuče sa Partizanom. Ni osvojena titula prvaka Evrope nije umanjila ambicije ekipe Ćusa Matea koja je sa dva vezana trijumfa nad Gran Kanarijom izborila plasman u polufinale plej-ofa španske Endesa lige.

Večeras je odigran drugi meč, a Real ga je kao gost dobio rezultatom 89:81 i u polufinalu će se sastati sa Huventudom.

Real je u najvećem delu meča bio u vođstvu, a ključan je bio period od završnice treće i početkom poslednje četvrtine, kada su Madriđani napravili seriju 15:2 i poveli sa 74:58.

''Granka'' je, doduše, uspela da tu prednost anulira i izjednači na 79:79, ali nije imala snage za preokret. Finiš meča je pripao Realu koji sa 2:0 u pobedama završava ovu četvrtfinalnu seriju.

Džanan Musa je večeras bio najefikasniji u ekipi Reala sa 22 poena (trojke 4/5), a pratili su ga Ljulj sa 14 i ''Ćačo'' Rodrigez sa 13 poena i pogađali su kada je to bilo najvažnije. Uz njih sjajan i centar Valter Tavares sa po 12 poena i skokova.

U Gran Kanariji Sloter 17 poena, Balcerovski 12, Salvo 10 poena. Bivši plej Partizana Aleksej Nikolić upisao je osam poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke