Mutina Voša pokazala zube, ali Mega ide u finale!

Autor: Darko Mitrović
subota 13.02.2021.
20:25
Izvor: Sportske.net

Odličan otpor Novosađana, ali nisu imali snage za novo iznenađenje.

BETAPHOTO/Kosarkaski savez Srbije/Marko Metlas/DS
BETAPHOTO/Kosarkaski savez Srbije/Marko Metlas/DS

Povezane vesti

Prvi finalista ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća je ekipa Mega Sokerbeta, koja je u polufinalu večeras u novosadskom ''Spensu'' savladala Vojvodinu rezultatom 82:75.

Tokom prvog poluvremena izgledalo je da će Mega rutinski dobiti ovu utakmicu, s obzirom da je prvu četvrtinu dobila sa 25:11, a da je na poluvremenu na semaforu stajalo 50:33.

Međutim, ekipa Vojvodine, koju sa klupe predvodi Miroslav Muta Nikolić nije se predavala i pokazala je da trijumf nad FMP-om u četvrtfinalu nije bio slučajan. Odlično je Nikolićeva ekipa odigrala u trećoj četvrtini i spustila razliku na jednocifren zaostatak, a u poslednjoj deonici, na tri minuta pre kraja prišla je na 73:67.

Ipak, posle taj-auta Vlade Jovanovića, Mega uzvraća trojkom Momirova. Na ulasku u pooslednja dva minuta Vojvodina prilazi na ''minus sedam'', a poenima Gaćeše na minut i 15 sekundi do kraja prednost Mege smanjena je na 78:73. Ipak, sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja od strane Petruševa i Smita, Mega nije dozvolila dramu u samoj završnici.

Marko Simonović je bio najefikasniji u Megi sa 18 poena, Smit ga je pratio sa 17, a Filip Petrušev je upisao 14, uz 13 skokova. U Vojvodini Gaćeša najbolji sa 22 poena, Savić je upisao 18, Ljubičić 12, a Rakićević 11 poena.

Drugog polufinalistu dobićemo iz duela Partizana i Crvene zvezde koji počinje u 21 čas na istom mestu.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke