MVP Evrolige neće biti ni u rotaciji u NBA ligi?

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 11.10.2023.
14:30
Izvor: Sportske.net

Da li je napravio grešku?

Darryl Dyck/The Canadian Press via AP
Darryl Dyck/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

Saša Vezenkov je otišao u NBA ligu, i to kao MVP Evrolige, kao neko ko je odigrao vrhunsku sezonu u elitnom evropskom takmičenju, a potpisao je i trogodišnji ugovor sa Sakramentom po kom će zaraditi ukupno 20 miliona dolara. 

Sa takvim ugovorom, za očekivati je bilo da igra, ali Majk Braun ima malo drugačije mišljenje, barem za početak sezone. 

"I dalje uči. Ono što mi se sviđa jeste da ne okleva", rekao je Majk Braun. 

Sa druge strane, Vezenkovu zameraju igru u odbrani. 

"Svi, uključujući i mene, moraju biti čvrsti u odbrani. Fizikalnost će biti naš defanzivni identitet. Ofanzivno, on zna šta ja mogu i koliko mogu da ponudim, tako da će sve biti u redu", rekao je Vezenkov. 

Majk Braun je onda istakao zašto Vezenkova nećemo gledati na parketu na startu lige. 

"Da, dobro je igrao ofanzivno protiv Toronta. Igra sve bolje. Mi samo gledamo drugačije kombinacije. Možda ubacimo Sašu u drugu petorku, a Duartea u treću. Jedino što neću 'mrsiti' jeste što ću ostaviti startnih pet. Ipak, druga i treća petorka se mogu menjati u bilo kom trenutku. Što se tiče Vezenkova, ne znam da li će biti u rotaciji ili ne. Sve je bolji, ali mora da razume ligu. Zato mora da gleda sve više igrače protiv kojih će da igra", rekao je Braun. 

Sa druge strane, njegovi saigrači ga podržavaju, Sabonis je istakao da je Vezenkov najbolji šuter ekipe, a sa druge strane, Foks je istakao da je možda i najbolji šuter na planeti. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke