MVP Stef među veličanstvenima!

Autor: Lazar Nikolić
petak 17.06.2022.
08:15
Izvor: Sportske.net

Jedan od šestorice "najvećih".

AP Photo/Tony Avelar
AP Photo/Tony Avelar

Povezane vesti

Golden Stejt Voriorsi noćas su postali šampioni NBA lige. U šestoj utakmici finalne serije plej-ofa "ratnici" su savladali Boston Seltikse i tako osvojili četvrti šampionski prsten u poslednjih osam sezona.

Najzaslužniji za trijumf Vorirosa bio je Stef Kari, koji je u šestoj utakmici ubacio 34 poena i tako poneo titulu MVP-a finalne serije po prvi put u svojoj karijeri.

Najbolji šuter svih vremena igrao je vanserijski u čitavoj seriji, beležio 31,2 poena. šest skokova i pet asistencija u proseku, tako odveo svoj tim na vrh NBA lige, a sebe među najveće igrače svih vremena.

Kari je noćas postao šesti igrač u istoriji NBA lige koji ima četiri šampionska prstena, dve MVP titule za najboljeg igrača u regularnom delu i priznanje za najkorisnijeg igrača u finalnoj seriji. Ovako nešto u svojoj karijeri imaju još samo petorica igrača: Majkl Džordan, Medžik Džonson, Lebron Džejms, Tim Dankan i Karim Abdul-Džabar.

Najbolji igrač u istoriji Golden Stejta je sa ovom franšizom bio NBA šampion 2015, 2017, 2018 i ove godine, dok je MVP lige bio 2015. i 2016. godine.

Kapa dole, majstore!

Danas se igra trećea utakmica finalne serije španske Endesa lige. Real Madrid dočekuje Barsu. Po jednu pobedu do sada ostvarile su obe ekipe, pa će pobednik večeras doći do prve "meč lopte". AdmiralBet je spremio sjajnu ponudu na ovaj košarkaški spektatkl. Naš tip, "kec" na "kraljevski" klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke