MZT kivan zbog promene termina meča sa Partizanom

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 03.10.2022.
13:45
Izvor: Sportske.net, Beta

Utakmica će se igrati sledećeg ponedeljka od 16 sati u Skoplju.

AdmiralBet ABA league/Dragana Stjepanović
AdmiralBet ABA league/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Uprava Košarkaškog kluba MZT Skoplje ocenila je danas da je AdmiralBet ABA liga time što je termin meča drugog kola protiv Partizana narednog ponedeljka iz večerneg premestila u popodnevni, napravila "neviđen presedan" i da je nanela nepravdu skopskom timu.

To piše u saoštenju namenjenom navijačima u kojem MZT Skoplje navodi da želi da im objasni situaciju sa terminom utakmice protiv Partizana sledećeg ponedeljka, koja je prvobitno bila zakazana za 21 sat, a zatim je, "iznenađujuće i bez ikakve najave i razloga", promenjen za 16 sati, što je, ocenjuje se, do sada neviđen presedan za ligu.

"I sami smo bili šokirani informacijom koju smo dobili iz kancelarije lige o promeni termina, bez konkretnog i valjanog obrazloženja, prebacivanjem lopte na televiziju Arena sport, koja, međutim, nije izašla sa zvaničnim stavom o situaciji. Ali propozicije regionalnog takmičenja su jasne, a to je da liga i Arena sport imaju ekskluzivno pravo da određuju termine, dok se domaćin ništa ne pita", ističu iz MZT-a.

Uprava makedonskog šampiona i povratnika u regionalnu ligu dodaje da razume revolt navijača i simpatizera MZT-a zbog toga što njihov tim igra tako rano radnim danom. Iz kluba su naveli da dele njihovo razočarenje, ali da žele da znaju da je "i pored svih napora, pritisaka, korišćenja veza i konekcija, uradila sve da se vrati u prvobitno zakazano vreme, ali da nije uspela u tome".

"Iskreno se izvinjavamo, ali postoje neke stvari koje jednostavno nismo dovoljno moćni da promenimo, za razliku od nekih drugih učesnika u tom takmičenju", ističe se u saopštenji naslovljenom "Užasni termin za Partizan je direktiva koja ne može da se promeni". 

Rukovodstvo MZT-a, dodaje se, "zato želi da apeluje na sve koji imaju plavo-belu krv u venama, ali i na one koji imaju simpatije za MZT Skoplje i vole košarku, da shvate nepravdu koja nam je naneta kao dodatnu motivaciju da urade sve i da se nađu na tribinama u hali "Jane Sandanski".

"Ovo je idealna šansa da pokažemo jedinstvo i dokažemo da je Aerodrom (opština koja je vlasnik MZT-a) naselje koje i pored svih problema i nepravdi uvek i u svemu stoji iza svojih ljubimaca u plavo-beloj opremi. Vidimo se u ponedeljak na tribinama", ističe se u saopštenju namenjenom navijačima. 

MZT je u prvom kolu izgubio od Crvene zvezde, dok je Partizan savladao Cibonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke