MZT se vratio u AdmiralBet ABA ligu!

Autor: Lazar Nikolić
subota 16.04.2022.
08:40
Izvor: Sportske.net

Makedonci u eliti posle četiri godine.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Košarkaši MZT-a iz Skoplja vratili su se u AdmiralBet ABA ligu posle četiri godine.

Predstavnik Severne Makedonije je u polufinalu ABA2 lige u svojoj hali "Jane Sandanski" savladao Široki rezultatom 75:71 i tako izborio povratak u AdmiralBet ABA ligu.

Prema propozicijama takmičenja mesto u AdmiralBet ABA ligi trebalo je da izbori samo pobednik ABA2 lige, ali je tim iz Skoplja profitirao zbog činjenice da je Zlatibor u prvom polufinalu savladao Borac iz Banja Luke rezultatom 98:83, a Srbija ne može da ima više od pet predstavnika u narednoj sezoni AdmiralBet ABA lige.

U ovoj sezoni AdmiralBet ABA lige nastupaju pet srpskih timova, Crvena zvezda, Partizan, FMP, Mega i Borac Čačak, što je maksimalan mogući broj, MZT je već izborio svoje mesto u najvišem rangu, dok je put Zlatiboru znatno otežan.

Tim iz Čajetina bi najpre trebalo da pobedi MZT u finalu ABA2 lige koje se igra u nedelju, a onda i najslabije plasiranu srpsku ekipu u AdmiralBet ABA ligi, to će biti Mega ili Borac Čačak.

Ukoliko Zlatibor izgubi u nedeljnom finalu protivnik u baražu biće im Split, a onda jedan od i najslabiji naš predstavnik.

Večeras se u derbiju AdmiralBet ABA lige sastaju Budućnost i Crvena zvezda, AdmiralBet je pripremio odlične kvote za taj duel, posetite njihov sajt i izaberite dobitnu opkladu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke