Najava NBA - Jugoistok, Florida se nada, ostali su statisti...

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 21.10.2019.
22:46
Izvor: Sportske.net

Čini se da je ovo najslabija divizija, dve ekipe odskaču, ali ni oni nisu impresivni. Ostatak, bez komentara...

AP Photo/John Raoux
AP Photo/John Raoux

Povezane vesti

Većina timova, nema šta da traži, tačnije, dva su izgubila najboljeg igrača, zbog povreda i odlaska, što se Atlante tiče oni su u procesu podmlađivanja tima. Na Floridi će se igrati bolja košarka, stigao je Džimi Batler u Majami, Orlando će biti na leđima Nikole Vučevića. Moguće je da će državni rivali kao i prošle godine voditi ogorčenu bitku za mesto u doigravanju.


Vašington Vizards

Bez Vola ovaj tim nema identitet, videćemo koliko će Bredli Bil uspeti da ponese ekipu, probleme imaju i sa starijim igračima koji jednostavno nisu nivo za ozbiljnije stvari. Rukiji Hačimura sa Gonzage i Šofild sa Tenesija obećavaju, ali problem je što upadaju u tim koji mora da se navikava na poraze.

Nemaju ništa da izgube, doveli su Ajseju Tomasa, ko zna, možda on nađe "mojo" od pre nekoliko sezona, ali čini mi se da ni u samoj prestonici nisu sigurni šta da rade.

Bradley Beal Bredli Bil


Da trejduju Bila za buduće pikove i nadaju se da će se Vol oporaviti i naredne godine sa klincima krenuti u obnove? Jer ovako kako je sada, oni ne mogu nigde, da se bore za plej of čak i na ovakvom Istoku je nemoguća misija, mada postoje i drugačija mišljenja, da će ako se poklope dobre sezona Tomasa, Brajanta i rukija, Vašington uspeti da se dokopa šanse za doigravanje. Prilično sam skeptičan kada je ta mogućnost u pitanju.

Šarlot


Šarlot Hornets

I za njih ova sezona ne izgleda dobro. Prvo, otišao je igrač oko koga su gradili franšizu, Kemba Voker, takvu zamenu ne mogu da nađu. Ako uzmemo da je ovo novi početak, pitanje je da li je Teri Rozije koji je stigao iz Bostona bilo kakav odgovor. Dakle, ne očekujte čak ni flert sa doigravanjem jer sve ukazuje na slabu, tranzicionu sezonu.

Ako pogledate njihovu petorku sa Bridžisom, Monkom, Dvejnom Bejkonom i Pi-Džej Vašingtonom, to nije NBA standard.

Voker je od 2011. bio u klubu, osim njega je otišao Lemb, kouč Borego će razvijati mlađe igrače, ali recimo u ofanzivi zavisi od Nika Batuma sigurno najproduktivnijeg igrača. Ako to uporedite sa ostalim timovima, čak i u diviziji, tim iz Severne Karoline je viđen za poslednje mesto, dok u konferenciji možda mogu da se nadaju da će biti bolji od recimo Klivlenda...

Biće bolji u odbrani nego u napadu, imaju par solidnih defanzivaca, Kid-Džilhrajsta, Marvina Vilijamsa, i Bejkon i Bridžis su bolji na svojoj polovini, ali kako rekoh, ne vidim da neko može da pobeđuje tako što će postizati oko 80 poena u proseku.

Atlanta

Atlanta Houks

Za njih, posmatrajući ovu deceniju uvek važi da su bolji nego što izgledaju. Meni se čini da će to biti slučaj i ove godine, jeste da je to tim u nastajanju, na leđima Trae Janga, ali oni makar znaju gde idu. Imaju dosta zanimljivih igrača, projekat ne izgleda loše.

Sigurno da će napraviti više od 30 pobeda, prošle sezone ni to nisu uspeli, ali sada imaju i Džona Kolinsa, presekli su sa veteranima, Prins i Kent Bejzmor više nisu tu, ulov na draftu je bio odličan. Hanter, Kem Rediš, Bruno Fernando. Imati klince nije dovoljno da bi se pobeđivalo, ali sa druge strane, oni mogu da trče iz večeri u veče, nemaju pritisak, uče iz svakog poraza. Imaju Uertea koji je odličan dodatak Jangu, Ukrajinac Len je najslabija karika petorke.

Stigao je Vins Karter da završi karijeru, tu je i Džabari Parker, u svakom slučaju ovo je druga godina, sigurno da će apetiti biti veći, Houksi su bolji od Šarlota, možda tu negde sa Vašingtonom, zbog motivacije, ali ovo nije za top 8 na Istoku, ni blizu.


Fulc

Orlando Medžik

Konačno su stigli do plej ofa, zadržali Nikolu Vučevića koji ih bukvalno nosi na leđima, i za njih je to najvažnije, i dalje imaju stub franšize.

Ako pogledate promene u rosteru, videćemo šta može Markel Fulc, koji za sada deluje kao promašena nada, ali i Al-Faruk Aminu, generalno potcenjen igrač, tip koji može dosta da doprinese na obe strane terena.

Plej ostaje problem, ako birate između Di-Džej Ogastina i Fulca kao startera, to već uliva nesigurnost u tim, tu su i najtanji. Postoji taj nesklad u linijama, imaju Arona Gordona, Moa Bambu, Džonatana Ajzaka, ali oni pokrivaju najbolje igrače.

Nisu izgubili ništa, Terens Ros je pravi šesti čovek za njih, pa je jasno zbog čega se nadaju ponavljanju prošle sezone, kada su čak dobili i prvi meč u plej ofu, ali su brzo spušteni na zemlju.

Mnogi vide Majami kao najbolji tim ove divizije, nisam ni u to siguran, meni Orlando deluje kao ekipa koja bi mogla u plej of, ali i kao tim koji ima jači roster od komšija, iako ne tako zvučna imena.

Mnogo će zavisiti od toga kako će izgledati Fulc, ako on oživi sećanja na period pre bolesti, čini se da bi Medžik mogao da bude glavno iznenađenje na Istoku.

Batler


Majami Hit

Od odlaska Lebrona pre pet godina (kako vreme leti) oni su jednom ušli u plej of, 2016. i stigli do polufinala. Ovo je isuviše velika franšiza da bi se zadovoljila mrvicama, imaju tradiciju, čvrstu upravljačku strukturu, Spelstru kao garanciju na trenerskoj poziciji, to znači neku sigurnost.

Ovo je novi početak bez Vejda, ali privukli su jednu zvezdu, stigao je Batler, Džimi je sada glavni čovek tima i on se u toj ulozi najbolje oseća.

Nema više Vajtsajda i Ričardsona, ostao je Dragić koji neće imati problem na plejmejkerskoj poziciji jer igra za ekipu, nesebičan je što bi moglo da bude komplementarno sa sujetnim Batlerom.

Adebajo, Vinslou i Dion Vejters kompletiraju ono što mnogi nazivaju prvim favoritom najslabije divizije u NBA, ne zaboravite ni rukija Tajlera Hiroa, ali hajde da ne uzimamo letnju ligu preozbiljno. Novajliji sa Kentakija će biti potrebno vreme, ali može odmah u rotaciju i sigurno da će dobijati sve veće uloge na pleju kako sezona bude odmicala.

I dalje imaju Kelija Olinjuka i još jedno pojačanje Mejersa Leonarda, ali to su laki igrači, teško će štititi reket,  kada odmaraju Adebaja. Uz to, ni ofanzivno sve ne može da padne na Batlera, u napadu će i drugi morati da preuzmu odgovornost, do sada likovi kao Vejters recimo nisu bili konstantni.

Majami čeka još jednom borba za plej-of, ali ništa više od toga.

Prognoza Istoka:

Top za Milvoki, Filadelfija, Boston, Toronto, Netsi sigurno u plej ofu, Pejsersi verovatno, Orlando pre Majamija i Detroita koji bi mogli da se bore za poslednju kartu. Atlanta, Vašington i Bulsi bolji od  Šarlota, Niksa i Klivlenda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke