Najavljeno - učinjeno, AdmiralBet ABA liga obeležila Dan borbe protiv nasilja nad ženama

Autor: Darko Mitrović
subota 26.11.2022.
23:31
Izvor: Sportske.net

Tri večerašnje utakmice odigrane su uz zajedničku poruku: ''Stop nasilju nad ženama''.

Povezane vesti

Kao što smo juče i najavili, utakmice osmog kola AdmiralBet ABA lige ovog vikenda igraju se u znaku obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Večeras su odigrane tri utakmice, Borac je na svom terenu ostvario prvu pobedu od početka sezone, savladao je Mornar sa 90:87, Budućnost je nešto kasnije u Podgorici ubedljivo savladala Cibonu sa 97:76, a večerašnji program je završen utakmicom u Ljubljani, gde je Cedevita Olimpija bila bolja od Zadra i slavila sa 97:79.

Igrači svih ekipa imali su prepoznatljiva obeležja na licima u vidu crvene boje, kao znak podrške obeležavanju ove akcije.

Ali, ne završava se sve na tome, jer kompanija AdmiralBet tim povodom donira novčana sredstva u iznosu od po 1.000 dinara za svaki postignuti poen tokom ovog kola, a koja će biti namenjena za pomoć žrtvama nasilja.

U prilogu pogledajte kako je ova akcija večeras obeležavana od Čačka, preko Podgorice do Ljubljane.

Osmo kolo nastavlja se utakmicama FMP - Igokea i MZT - Mega u nedelju, a u ponedeljak će se sastati Split i SC Derbi, dok će centralni događaj biti derbi u ''Pioniru'', Crvena zvezda - Partizan, takođe u ponedeljak od 20 časova.

-

-

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke