Najbolje od Kuruksa u NBA ligi!

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.07.2021.
20:15
Izvor: Sportske.net

Mlad igrač sa evroligaškim i NBA iskustvom, to je najnovije Partizanovo pojačanje.

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Partizan užurbano kompletira tim za sledeću sezonu, iako do njenog početka ima još tri meseca.

Pojačanja koja stižu su spektakularna, iznad svoh očekivanja navijača posle prošlogodišnje očajne sezone, ali povratak Željka Obradovića pokrenuo je lavinu koja se ne zaustavlja.

Posle Pantera, Avramovića i Lideja, Partizan je danas predstavio i 23-godišnjeg krilnog igrača Rodionsa Kuruksa, bivšeg košarkaša Rige, Barselone i Bruklin Netsa.

U Barselonu je stigao kao 17-godišnjak, osvojio je i Kuop kralja sa Kataloncima, a tri godine kasnije ostvario je san i da zaigra u NBA ligi, pošto je kao 40. pik draftovan od strane Bruklin Netsa.

Ukupno 131 meč odigrao je u NBA ligi, uz prosek od šest poena po meču i delovalo je da bi u najjačoj ligi sveta mogao dugo da se zadrži, ali početkom ove godine trejdovan je u Hjuston, dva meseca kasnije u Milvoki, gde nije uspeo da se izbori za svoje mesto i ovog leta se odlučio za povratak u Evropu.

Partizan je to iskoristio i dobio još jedno veliko pojačanje, igrača koji ima odličnu tehniku zapoziciju na kojoj igra, ali i solidan šut.

U NBA ligi je najbolje partije pružao protiv Indijane i Boston Seltiksa kada je u sezoni 2018/19 upisao po 24 poena.

Bruklin Netsi su jesenas na Jutjubu objavili najbolje poteze Kuruksa u NBA karijeri, što možete da pogledate i u prilogu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke